מרק עוף עם ירקות ועדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עוף עם ירקות ועדשים

מרק עוף עם ירקות ועדשים

בבחירות האחרונות לרשויות המקומיות, הנסיך שלי היה ביום חופש (כי המדינה לקחה לו את הבית ספר בשביל הבחירות ) הלכנו להצביע בערב כלומר רועי הצביע, אני בכלל לא התערבתי הוא ידע בדיוק למי הוא רוצה להצביע והוא שם את הפתק במעטפה ושילשל לתיבת הקלפי והוא בסך הכל בן 7 (כמעט), הפנים שלי קרנו מאושר .
ואז מנהלת הקלפי אומרת לו “ילד אתה כבר הצבעת היום” אז הוא עונה לה “נכון בבוקר הצבעתי עם אבא שלי ועכשיו אני מצביע עם אמא שלי” אני יודעת הילד מדהים אין מה לעשות 🙂

איזה מרק מפנק מלא דברים טובים, ירקות רכים והכי חשוב עדשים שמתמוססות במרק, אני אוהבת מרקי עדשים כמובן את קלות ההכנה ואחרי צלחת אחת  אני לא צריכה כלום לאכול בעצם אולי עוד צלחת מרק זה יהיה נהדר.
בפוסט כאן הוספתי עוד כמה דברים שלא יחסר במידה ומישהו ירצה יותר ממרק. תפנקו את עצמכם בכיף עם מרק נהדר קל וטעים.

4 מנות

מרכיבים:

4 שוקיים
בצל גדול
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
חצי כוס עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
כף כוסברה
2 – 3 כפות פטרוזיליה
חצי כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לשים בסיר 2 – 3 כפות שמן להוסיף את השוקיים ולטגן כדקה.

  1. 2. בינתיים לחתוך את הירקות לקוביות קטנות להוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים.

*3. לבשל על אש בינונית כשעה, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העוף (בתמונות בפוסט המרק ללא העוף) אפשר להחליף את השוקיים ב 7 – 8 כנפיים, ניתן להכין יומיים מראש.

 

8162 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עוף עם ירקות ועדשיםמרק עוף עם ירקות ועדשיםמרק עוף עם ירקות ועדשים

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : פעם ראשונה שאני מכינה מרק עןף ויצא טעים טעים! ממש דומה למרק של סבתא שלי שתח’ וזאת המחמאה הכי גדולה!!
תודה ניקי מקסימה:)

שיילו : אז הכנתי עם גריסים יצא מרק ט-ע-י-ם
תודה על עוד מתכון מעולה.

סיון : קודם כל רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים באתר, הם תמיד נראים פשוטים בזכות הסברייך והתגובות הטובות מעוררות חשק לנסות (: זו הפעם הראשונה שאני מנסה מתכון שלך, ובתור מישהי בעלת ניסיון עבר עגום בכל הקשור למרקים – הייתי סקפטית מאוד אם המרק אכן יצליח. למרבה הפלא, המרק יצא פשוט מעולה! מרק עשיר, מנחם וכיפי, כל התבלינים מוסיפים מאוד והתוצאה נהדרת. אין לי ספק שאחזור לנסות מתכונים נוספים, תודה רבה לך על ההשקעה!

חני : “המרק טעים בצורה יוצא מן הכלל המתכונים שלך הם שם דבר”

ורד : “ניקי יקרה עוד מתכון מעולה מעולה מעולה שלך. אני והבנות שלי טורפות כרגע.. תודה רבה רבה (שוב פעם)”

שני : “יצא מעולה! מכינה היום פעם שנייה”


132
תגובות

  הרשם  
עדכן
עופר

הי ניקי
אתר מדהים ואחלה מתכונים!
אשמח אם תסייעי בוויכוח ניצחי ביני ובין אישתי שגם מאד מעריכה אותך:
האם כשמדובר במרק עוף יש צורך להפשיר עוף קפוא לפני תחילת הבישול, או שמכיוון שגם ככה מדובר בבישול ארוך אפשר להשתמש בו קפוא? האם בכלל מרגישים בהבדל?
למען שלום בית, לתשובתך אודה…

שני

אפשר עדשים ירוקים במקום כתומים?

1 7 8 9