מרק עוף תימני מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עוף תימני מעולה

מרק עוף תימני מעולה

כשאני לוקחת מתכון מאמא שלי זאת הצלחה בטוחה היא מבשלת מדהים! היא המליצה לי על המרק הזה ואני ילדה טובה אני מקשיבה לאמא שלי 🙂
הלכתי הביתה הכנתי את המרק ובאותו רגע בירכתי אותה המרק מעולה, עוף עם טעם נהדר תפוחי אדמה רכים, הכוסברה נותנת את העוקץ שלה, בקיצור מרק מושלם באמת שיש מתכונים שכיף להכין.
עברו הרבה שנים מאז הסיפור הזה ואני עושה המון מרקים למרק הזה יש פינה חמה אצלי בלב כי את אמא אף פעם לא שוכחים.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

7 כנפיים
בצל גדול
3 תפוחי אדמה
5 שיני שום
עגבניה גדולה
100 ג` רסק עגבניות (2 כפות)
5 כוסות מים (ליטר ורבע)
כוסברה
2 כפיות חוואייג`
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
חצי כפית כמון
2  כפות א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן להתחיל לטגן את הבצל, לחתוך את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עד שמזהיב קלות.

2. לגרד את העגבניה בפומפייה בחורים הגדולים להוסיף לבצל יחד עם הרסק, סוכר והתבלינים לערבב ולהוסיף את הכנפיים, לערבב את הכנפיים עם התבלינים ולהוסיף את המים.

3.  להרתיח ולהנמיך את האש לבשל 20 דקות, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות להוסיף לסיר, לקצוץ 1/4 חבילת כוסברה ולהוסיף למרק.

4. לבשל 40 דקות, לתקן טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אני אוהבת להוריד את הבשר מהכנפיים אחרי שהמרק מוכן ואני מחזירה למרק. יותר קל לאכול בדרך הזאת.

32565 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עוף תימני מעולהמרק עוף תימני מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

רוני : “עד עכשיו הבית היה מלא בריח מהמם של מרק תימני על האש, חבר שלי לא הפסיק להגיד לי נו תוציאי מהאש, בטוח כבר מוכן.. הוא לא יכול היה לעמוד בריחות. אבל הכרחתי אותו לחכות כמו ילד טוב במשך שעה ועשר דקות ועכשיו אחרי שאכלנו והצלחות מבריקות כאילו עברו שטיפה (הפיתות עשו את הניגוב האחרון) כל מה שנשאר להגיד זה כל הכבוד ניקי, כרגיל, עוד מתכון מנצח!”

ישי : אחלה אחלה מתכון!

אורית : הכנתי עכשיו.
אחד מיני רבים מהמתכונים הטעימיםםםםםםם שלך.
היה אמור להיות לשבת, אבל כמעט נגמר 🙂
כמעט כל יום אחד מהמאכלים/עוגות שלך מככב אצלנו.
תודה לך, ניקי, על ההשקעה!

לירון : הכנתי עכשיו … יצא מדהים!! תודה רבה, אני מתה על המתכונים שלך… לא עובר יום בלי שאני מכינה לפחות משהו אחד מהאתר שלך

עדינה : נכנסתי במיוחד לספר שהכנתי השבת את המרק הזה והיה מממצצצווויייןן.

חני : “הכנתי את המרק שבוע שעבר ואין אחד שלא אמר שהמרק טעים בטירוף, תודה רבה לך על המתכונים המדהימים שלך פשוט מושלמים!”

רוני :”הכותרת מדוייקת!
מרק מעולה, כולם אכלו באושר, אפילו בעלי שבדרך כלל לא אוהב מרק עוף. ויתרתי על העגבניה הטריה אבל יצא פצצה”

228
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

היי ניקי, האם אפשר להחליף את הכנפיים בכרעי עוף, ואם כן אז כמה כרעיים צריך?

מאיה

אני כתמניה אימא היתה מוסיפה כף קמח כדי לסמך את המרק מומלץ

אורלי

שלום ניקי,
הכנתי את המרק עם כנפיים עד לפני שלב ההרתחה הראשונית ונגמר הגז… יש מה לעשות בתנור/מיקרוגל כדי להפוך את המרק והכנפיים בכל זאת לאכילים לקראת השבת?
פעם ראשונה שאני רושמת אבל המתכונים המעולים שלך איתנו כבר המון המון זמן (הבת שלי כבר יודעת שאם היא רוצה שאני אכין לה משהו חדש – היא צריכה להכנס לאתר שלך ולחפש שם…) המון תודה!

תמי

היי ניקיכמה שוקיים ביחס לכנפיים ?

תמר ש

הוספתי את התבלינים והמים ורק אחר כך את הכנפיים. האם זה בסדר?(הכנפיים יהיו פחות טעימות)

מרימוש

שלום ניקי. תודה על האתר הנהדר , מתכונייך מככבים אצלינו בבית. האם אפשר להכין את המרק בלי עגבניה? עם רסק עגבניות אין בעיה , עם העגבניה עצמה לא אוהבים אצלינו.תודה

1 13 14 15