יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות וגריסי פנינה

16 יוני 2012
(Visited 12,696 times, 1 visits today)
מרק עגבניות וגריסי פנינה

מרק עגבניות וגריסי פנינה

בא לי מרק עגבניות זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת לאכול אני גדלתי על המרק הזה אצל סבתא שלי.
זה מרק מנחם מפנק עשיר הכנסתי פנימה גריסים שימלא יפה את הבטן, השילוב של עגבניות וגריסים נותן מרק נהדר טעים ביותר.

מרכיבים:

בצל בינוני
קילו עגבניות בשלות ואדומות
חצי כוס גריסי פנינה
3 שיני שום
בטטה
גזר גדול
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
2 ליטר מים
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור טחון טרי
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים, על כל עגבניה לסמן איקס להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקלף את הקליפה ולקצוץ.

2. לשים בסיר 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל עד שמזהיב, לחתוך את השום ולהוסיף לטיגון, להוסיף את העגבניות, מים, רסק צ'ילי סוכר ותבלינים.

*3. לבשל כמה דקות לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם הגריסים, לבשל כ 50 דקות או עד שהכל רך.

מרק עגבניות וגריסי פנינהמרק עגבניות וגריסי פנינהמרק עגבניות וגריסי פנינה

גולשים מכינים וממליצים:

רות : "ניקי תודה רבה יצא מעולה!!!"

מעין שמש : "יצא פשוט מעולה! תודה!!!"

אסתי : "דבר ראשון, האתר אתר פצצה! והמרק יצא סוף הדרך! בדיוק היה לי בבית עלי בזיליקום אז הוספתי כמה וממש שידרג אותו!!

ליאורה : "ממממממ…. פשוט נהדר!!! תודה ניקי :)"

אסתי : "היי ניקי , הכנתי לפני מספר ימים את המרק ויצא מעולה במיוחד
שמחתי לתת אותו לבני החייל כשחזר בסוף השבוע הביתה לאחר
שבוע מתיש בשטח עם מנות קרב."

הרשם
עדכן
126 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

עשיתי כבר הכל ושמתי לב שאין לי צילי מתוק הייתי בטוחה שיש לשים משהוא במקום ?

היי ניקי
יש לי 6 עגבניות גדולות והם לא אדומות ובשלות אבל גם לא ירוקות זה בסדר ?

מתכון מעולה!! כל בני הבית נהנו, אכלנו את זה יחד עם האצבעות שום וגבינה. פשוט מפנק!

אין לי גזר.
מה לשים במקום?

המודעה מסתירה את המתכון !!!

היי ניקי, מה לשים במקום בטטה

היי ניקי!!
המרק נראה מעולה
אפשר להקפיא?
תודה!