מרק בשר ושעועית תימני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק בשר ושעועית תימני

 מרק בשר ושעועית תימני, מבחינתי יש שני דברים טובים בחורף גשם זלעפות בחוץ מכה בחוזקה בחלונות וקר מאוד. (על איזה חורף אני מדברת בעצם, לא חשוב תנו לי לדמיין) אני מתכרבלת תחת שמיכת הפוך חם ונעים לי ואם האפרוח צמוד אליי אז בכלל . הדבר השני זה מרק חם וסמיך עם הרבה דברים טובים שמחמם את כל הגוף וכל טעימה נותנת הרגשה טובה. סוף שבוע גשום אני לא אכין מרק ? אין מצב.

מרכיבים:

600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
עגבניה מגורדת
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כוס שעועית לבנה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
9 – 10 כוסות מים רותחים
סוכר לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
כפית חוואיג`
חצי כפית כמון
כף פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה (מי שלא אוהב שיוותר)
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את השעועית לילה שלם במים ולסנן.

2. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן מכל הכיוונים. להוסיף רסק, עגבניה, ולכסות את הבשר במים רותחים. להוסיף את השעועית, תבלינים, סוכר, מים (כוסות) ולבשל כשעתיים. לוודא שלא חסר נוזלים, לערבב מידי פעם.

3. אחרי שעתיים להוסיף את התפוחי אדמה, פטרוזיליה ולבשל עוד כשעה פלוס או עד שהכל רך, לבדוק טעמים (רק לבדוק לא להתחיל לאכול )

הערות: אפשר להכין גם בתור תבשיל, להפחית את הנוזלים (כוסות). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.

35746 צפיות 69 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בשר ושעועית תימני

גולשים מכינים וממליצים:

טל : “במילה אחת : וואוו!!!!”

רעות : “הבטחתי לעדכן – יצאתי מעולה!!!!!”

יערה : “סוף סוף הכנתי אותו.
אני רוצה להתחתן עם המרק הזה ולעשות לו ילדים תימנים ;-)”

מאיה : “היי ניקי. קודם כל המרק הזה מדהים!! הסיר נגמר ברגע!”

יעל : “תודה ניקי על מתכון מושלם! הכנתי לפי ההוראות בדיוק ויצא טעים טעים! הילדים והבעל זוללים:)”

אמא : “במילה אחת, ג א ו נ י!!!!, הכנתי לשבת אפילו הקטנה שהיאאד בעייתית באוכל סיימה את הכל”

פז : “אני מנויה חדשה. אני יודעת שאני לא מקורית – אבל מאז שהכרתי את האתר שלך אני לא זזה במטבח בלעדיו. כל הכבוד לך!!!אתמול הכנתי את המרק, ובעלי, גמר, כמעט את כל המרק, מעל הסיר, עד שחזרתי הביתה.ואני לא מאשימה אותו.. הוא מעולה – אז נראה לי שהצלחנו בגדול.
שבוע שעבר הכנתי גם את החזה עוף ברוטב שילדים אוהבים – ומה את יודעת… אצלנו גם הגדולים אוהבים את המתכון והכל התחסל… תודה רבה”

שני : “תודה רבה על מתכון נהדר ופשוט לשבת חורפית!”

דורון : “מרק בשר מעולה, בשר הכתף נימוך בפה ולא מכיל יותר מדי שומן, טעמים שלא מהעולם הזה. יאממממי”

197
תגובות

  הרשם  
עדכן
מאיר

שלום.
האם בשר שריר מספר 8 מתאים?

אריאלה

הי ניקי ערב טוב,
יש לי שעועית קפואה של סנפרוסט, ראיתי שצריך להוסיף אותה כחצי שעה לפני הסוף.
שאלתי היא האם עדיין לבשל הכל שעתיים על האש?

אוריה

רק רוצה להגיד ניקי שיצא מעולה! נדיר ששתי הבנות שלי אוהבות את אותו האוכל והתמוגגו מכל לגימה. הוספתי גם גזר תודה!

עדן

היי
יש לי 800 גרם בשר… משנה משהו במתכון?

1 11 12 13