מרק בשר ושעועית תימני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק בשר ושעועית תימני

 מרק בשר ושעועית תימני, מבחינתי יש שני דברים טובים בחורף גשם זלעפות בחוץ מכה בחוזקה בחלונות וקר מאוד. (על איזה חורף אני מדברת בעצם, לא חשוב תנו לי לדמיין) אני מתכרבלת תחת שמיכת הפוך חם ונעים לי ואם האפרוח צמוד אליי אז בכלל . הדבר השני זה מרק חם וסמיך עם הרבה דברים טובים שמחמם את כל הגוף וכל טעימה נותנת הרגשה טובה. סוף שבוע גשום אני לא אכין מרק ? אין מצב.

מרכיבים:

600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
עגבניה מגורדת
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כוס שעועית לבנה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
9 – 10 כוסות מים רותחים
סוכר לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
כפית חוואיג`
חצי כפית כמון
כף פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה (מי שלא אוהב שיוותר)
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את השעועית לילה שלם במים ולסנן.

2. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן מכל הכיוונים. להוסיף רסק, עגבניה, ולכסות את הבשר במים רותחים. להוסיף את השעועית, תבלינים, סוכר, מים (כוסות) ולבשל כשעתיים. לוודא שלא חסר נוזלים, לערבב מידי פעם.

3. אחרי שעתיים להוסיף את התפוחי אדמה, פטרוזיליה ולבשל עוד כשעה פלוס או עד שהכל רך, לבדוק טעמים (רק לבדוק לא להתחיל לאכול )

הערות: אפשר להכין גם בתור תבשיל, להפחית את הנוזלים (כוסות). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.

43457 צפיות 43 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בשר ושעועית תימני

גולשים מכינים וממליצים:

טל : “במילה אחת : וואוו!!!!”

רעות : “הבטחתי לעדכן – יצאתי מעולה!!!!!”

יערה : “סוף סוף הכנתי אותו.
אני רוצה להתחתן עם המרק הזה ולעשות לו ילדים תימנים ;-)”

מאיה : “היי ניקי. קודם כל המרק הזה מדהים!! הסיר נגמר ברגע!”

יעל : “תודה ניקי על מתכון מושלם! הכנתי לפי ההוראות בדיוק ויצא טעים טעים! הילדים והבעל זוללים:)”

אמא : “במילה אחת, ג א ו נ י!!!!, הכנתי לשבת אפילו הקטנה שהיאאד בעייתית באוכל סיימה את הכל”

פז : “אני מנויה חדשה. אני יודעת שאני לא מקורית – אבל מאז שהכרתי את האתר שלך אני לא זזה במטבח בלעדיו. כל הכבוד לך!!!אתמול הכנתי את המרק, ובעלי, גמר, כמעט את כל המרק, מעל הסיר, עד שחזרתי הביתה.ואני לא מאשימה אותו.. הוא מעולה – אז נראה לי שהצלחנו בגדול.
שבוע שעבר הכנתי גם את החזה עוף ברוטב שילדים אוהבים – ומה את יודעת… אצלנו גם הגדולים אוהבים את המתכון והכל התחסל… תודה רבה”

שני : “תודה רבה על מתכון נהדר ופשוט לשבת חורפית!”

דורון : “מרק בשר מעולה, בשר הכתף נימוך בפה ולא מכיל יותר מדי שומן, טעמים שלא מהעולם הזה. יאממממי”

202
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוית

היי ניקי,
כאשר אני קונה את הצלי כתף האם יש לו מס’ שאני צריכה לבקש מהקצב?
תודה רבה וערב חמים ונעים.

נטלי

היי ניקי, מה שלומך? רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הבשר בבשר טלה?

ענת

הי ניקי, מתכוננת לסערה… אפשר לשים גרגירי חומוס במרום שעועית?

ורד

הי ניקי, המרק על האש כבר שעתיים והשעועית לא מתרככת. הושרתה כל הלילה. למה זה? תודה אלופה אחת.

חיים

שלום ניקי! זו פעם ראשונה שאני מבשל. איני מבין את סעיף 2 באופן ההכנה. האם הכוונה לטיגון הבצל ואחריו את הבשר בסיר שאיתו מכינים את המרק כשלבים ראשונים בבישול, וכמה זמן לטגן.
כמו כן, האם גם ללא בשר המרק יוצא טעים?
תודה

אמאל-2

במילה אחת, ג א ו נ י!!!!, הכנתי לשבת אפילו הקטנה שהיאאד בעייתית באוכל סיימה את הכל

אביגיל

מי ששכחה לשים את השעועית במים יכול להרתיח את השעועית לכבות את הגז ולתת לשעועית לנול בסיר עם מכסה סגור כשעה ואחר כך להמשיך ולבשל אני עושה כל הזמן כך
בהצלחה