מרק פטריות ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק פטריות ותפוחי אדמה

מרק פטריות ותפוחי אדמה

בטעימה הראשונה מתפשטת לה חמימות נעימה… אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה מרק אבל לא סתם מרק.
חייב להיות מרק סמיך עם המון דברים טובים שממלאים את הכף, צריך להרגיש את המרק בכל טעימה, וחייב להיות לו טעם אני שונאת כשהמרק תפל. בטעימה הראשונה מתפשטת לה חמימות נעימה בבטן, בטעימה השניה החיוך מפציע בזוית הפה ובטעימה השלישית כדאי שאף אחד לא יפריע לי לסיים את הצלחת

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
2 עגבניות מגורדות
תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/3 כוס עדשים כתומות
1.5 ליטר מים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה אדומה
כפית שטוחה כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון טרי
מלח


הכנות:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות, להקפיץ כשתיים שלוש דקות, להוסיף את העגבניות, רסק, מים בכמות של הקופסא הריקה, לערבב היטב.

2. להוסיף מים, תבלינים, עדשים, תפוחי אדמה וסוכר לבשל כ45 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

5843 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק פטריות ותפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

דנה : “מה אני אגיד לך, הכנתי אתה רק הזה לפני כמה ערבים…
אחד לאחד לפי המתכון שלך ויצא פשוט טעים, מרקם בדיוק כמו בתמונה (מה שתמיד מזכיר לי שאת המתכונים שלך כשאני עושה אחד לאחד יוצא פשוט מושלם)
הריח שהתפשט בבית.. אין לתאר…
מה גם שהערכים התזונתיים של המרק מצויינים למי ששומר על תזונה מאוזנת.”

אפי : אין דברים כאלה. הכנתי את זה לליל סדר בתור תחליף מרק לטבעונים/צמחונים שבינינו וכל הקרניבורים התנפלו על זה והוא חוסל בשניות!!

חיה : “בד”כ לא מגיבה ,אבל הפעם
הייתי חייבת. פעם ראשונה שמכינה מרק ייצא טעים א ש !!!!! תודה רבה ניקי!!!!!!!”

ליאת :  את לא מבינה זכיתי למחיאות כפיים, לוואוו ול״תודה שנולדת״ את מלכת המרקים
תודה לך 🙂

שני קורטמן : יצא יאמי!!!

ליז : מכיוון שאני לא יכולה לאכול אלא רק לשתות מרק הכנתי הפעם את המרק הזה… חבל על הזמן איזה ריח יש בבית….

סגולה : “ניקי רק רציתי להודות לך שוב על האתר המצויין והמתכון המעולה. את המרק המנצח הכנתי שוב לארוחת ערב השבוע והילדים כרגיל לא הסכימו אפילו לשבת לאכול ובכו שהם לא אוהבים את האוכל אבל הכרחתי אותם לקחת רק כפית אחת, ושלושתם (הפלא ופלא) אחרי הכפית הראשונה פשוט המשיכו בטירוף עד שהמרק נגמר… תודה אין כמוך!
זו הזדמנות לספר לך על בעלי המתוסכל שכל הזמן מתבאס שהתחתן עם אשכנזייה ששונאת לבשל, שהשנה אשתו בישלה לו בראש השנה מלא מטעמים מהאתר שלך וכולם זכו לתשואות – בורקס חזה עוף, מוס דבש, ועוד כמה שאני לא זוכרת…”

דנה : “מה אני אגיד לך, הכנתי אתה רק הזה לפני כמה ערבים…
אחד לאחד לפי המתכון שלך ויצא פשוט טעים, מרקם בדיוק כמו בתמונה (מה שתמיד מזכיר לי שאת המתכונים שלך כשאני עושה אחד לאחד יוצא פשוט מושלם)
הריח שהתפשט בבית.. אין לתאר…
מה גם שהערכים התזונתיים של המרק מצויינים למי ששומר על תזונה מאוזנת.
תודה לך!”


144
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמי

שלום ניקי יקרה, זה ממש קריטי לבשל את המרק בלעדי העדשים? אין לי גם גריסים.. ולגבי כמות המים, כמה זה יוצא בכוסות בערך?

איילת חן לוי

היי ניקי רציתי לשאול באיזה פטריות להשתמש…שמפניון מסלסילה אימיתיות או בקופסת שימורים?

יעל

הכנתי את המרק הזה לשבת האחרונה והיה ממש טוב. אכלתי ממנו עוד היום ונשאר. כשבעלי יבוא הוא יאכל מזה גם כן אם ירצה.
היה משביע, טעים וביום כזה גם מחמם מאד. תודה.

ליז

מכיוון שאני לא יכולה לאכול אלא רק לשתות מרק הכנתי הפעם את המרק הזה… חבל על הזמן איזה ריח יש בבית….

מיכל

הי ניקי!
האם אפשר להוסיף סלרי? זה יהיה קשור?
תודה מראש:)

לימור

היי ניקי
רק תפוח אדמה אחד במרק? זה מספיק ? אנחנו שני אנשים

1 7 8 9