מרק עגבניות וגריסים של סבתא
הגשם שיורד בחוץ בלי הפסקה שלח אותי למטבח אין מצב שבמזג אוויר כזה אני לא מעלה סיר מרק על האש, רציתי משהו עשיר וסמיך והוספתי גם אורז וגריסים אם כבר להכין מרק אז מכל הלב.
הבסיס של המרק זה המרק עגבניות המפורסם של סבתא שלי שהייתה מכינה לי כשהייתי חוזרת מבית הספר עם שינויים לפי מה שיש במקרר, היו לי עגבניות יפהפיות, כרישה והכל נכנס לתוך סיר מרק גדול.
התחיל להתפשט ריח טוב בכל הבית המרק קיבל צבע נהדר טעמים טובים מצידי שיתחיל המבול.
4 מנות
מרכיבים:
קילו עגבניות אדומות ובשלות
כרישה חתוכה לקוביות קטנות (החלק הלבן)
3 כפות גריסי פנינה (אין צורך להשרות)
1/4 כוס אורז בסמטי / יסמין / פרסי
ליטר וחצי מים (6 כוסות מים)
כף רסק עגבניות
כפית מלאה סוכר מעט יותר
נגיעה של כמון
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות הקליפה מתחילה להתקלף לסנן ולהוריד מהאש, לקרר ולחתוך לקוביות.
2. לחמם סיר יחסית גדול עם שמן לטגן את קוביות הכרישה עד שהן מזהיבות קלות מומלץ לערבב מידי פעם, להוסיף עגבניות, רסק, סוכר ותבלינים, לבשל כ 40 דקות מכוסה על אש בינונית.
3. להוסיף אורז וגריסים ולבשל עוד 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
חני : חוסל חוסל חוסל!!! תוך 24 שעות הסיר חוסל!איזה כיף!המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך… סוף סוף מתכונים חדשים ששווה לקחת עליהם סיכון…תמיד זה מוצלח:) תודה…חורף נעים וטעים!
חגית : איזה מרק אליפות! גם הילדה (בת 4) אהבה מאוד, אני אכלתי 3 קערות!
רונית : "היי ניקי, מתכון מעולה וטעים ביותר. הבית התמלא בריח ולא יכולתי להמנע וטעמתי. הוספתי קצת שמיר ופטרוזיליה קצוצים. ממש מעולה . תודה ויום נפלא."
שמש : "חזרתי לעדכן, אחד המרקים הכי טובים שאכלתי!
מצוין! אפילו הילדים אהבו!"
מיכל : "יצא מעולה , עד עכשיו הייתי עושה מרק עגבניות רק עם אורז. אבל השילוב בין האורז לגריסים – יצא פשוט מצויין."