יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות וגריסים

16 יוני 2012
(Visited 13,200 times, 1 visits today)
מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים, החורף זה רק תירוץ בשבילי, אני מאוד אוהבת מרקים במיוחד מרק עגבניות.
אני גדלתי על מרק העגבניות שסבתא שלי הייתה מכינה, זה אחד הזכרונות הכי חזקים שיש לי ממנה.
אני תמיד קונה ירקות אצל הירקן (הירקות בסופר לא בשבילי ) קניתי עגבניות אדומות ויפהפיות שהמילה מרק הייתה כתובה עליהן בגדול, סיר גדול האש הכנסתי הרבה דברים טובים התחיל להתפשט ריח טוב בכל הבית המרק קיבל צבע משגע ואיזה טעם. מצידי שיתחיל המבול.

מרכיבים:

קילו עגבניות אדומות
כרישה חתוכה לקוביות (החלק הלבן)
3 כפות גריסי פנינה
1/4 כוס אורז
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב שיכין בלי)
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הכרישה, להוסיף את הרסק והתבלינים ולערבב.

2. להרתיח סיר עם מים, להוסיף את העגבניות, ולבשל כמה דקות, להוציא את העגבניות לקלף ולטחון.

3. להוסיף את העגבניות לבצל והתבלינים, להוסיף סוכר, מים, גריסים, ועשבי תיבול, לבשל כ40 דקות, לערבב מידי פעם.

4. להוסיף את האורז לבשל עוד כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

בתאבון  תהנו מהמרק הוא טעים!

גולשים מכינים וממליצים:

חני : חוסל חוסל חוסל!!! תוך 24 שעות הסיר חוסל!איזה כיף!המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך… סוף סוף מתכונים חדשים ששווה לקחת עליהם סיכון…תמיד זה מוצלח:) תודה…חורף נעים וטעים!

חגית : איזה מרק אליפות! גם הילדה (בת 4) אהבה מאוד, אני אכלתי 3 קערות!

רונית : “היי ניקי, מתכון מעולה וטעים ביותר. הבית התמלא בריח ולא יכולתי להמנע וטעמתי. הוספתי קצת שמיר ופטרוזיליה קצוצים. ממש מעולה . תודה ויום נפלא.”

שמש : “חזרתי לעדכן, אחד המרקים הכי טובים שאכלתי!
מצוין! אפילו הילדים אהבו!”

מיכל : “יצא מעולה , עד עכשיו הייתי עושה מרק עגבניות רק עם אורז. אבל השילוב בין האורז לגריסים – יצא פשוט מצויין.”

הרשם
עדכן
72 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי
כמה עגבניות זה קילו?

משו משו. כבר פעם השניה

היי,
האם צריך להשרות את הגריסים במים פושרים / חמים טרם הכנסתם לסיר?
תודה מראש.

היי ניקי,
אם אני שמה עגבניות מרוסקות (כל קופסה 400 גר’) – כמה קופסאות שקולות לקילו עגבניות? 2.5? פחות?

היי ניקי מדהימה, מאז שהכרתי את המתכונים המנצחים שלך יש חשק להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל 🙂

האם במקום גריסים ניתן לשים קינואה ועדשים כתומות כמו שקראתי באחת התגובות?

שלום, האם אפשר בלי כרישה?
תודה

ניקי
אחד המרקים המוצלחים מאוד וטעימים ביותר… ליקקנו את האצבעות …
תודה רבה… 🙂