מרק עגבניות וגריסים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים, החורף זה רק תירוץ בשבילי, אני מאוד אוהבת מרקים במיוחד מרק עגבניות.
אני גדלתי על מרק העגבניות שסבתא שלי הייתה מכינה, זה אחד הזכרונות הכי חזקים שיש לי ממנה.
אני תמיד קונה ירקות אצל הירקן (הירקות בסופר לא בשבילי ) קניתי עגבניות אדומות ויפהפיות שהמילה מרק הייתה כתובה עליהן בגדול, סיר גדול האש הכנסתי הרבה דברים טובים התחיל להתפשט ריח טוב בכל הבית המרק קיבל צבע משגע ואיזה טעם. מצידי שיתחיל המבול.

מרכיבים:

קילו עגבניות אדומות
כרישה חתוכה לקוביות (החלק הלבן)
3 כפות גריסי פנינה
1/4 כוס אורז
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב שיכין בלי)
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הכרישה, להוסיף את הרסק והתבלינים ולערבב.

2. להרתיח סיר עם מים, להוסיף את העגבניות, ולבשל כמה דקות, להוציא את העגבניות לקלף ולטחון.

3. להוסיף את העגבניות לבצל והתבלינים, להוסיף סוכר, מים, גריסים, ועשבי תיבול, לבשל כ40 דקות, לערבב מידי פעם.

4. להוסיף את האורז לבשל עוד כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

בתאבון  תהנו מהמרק הוא טעים!

21917 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

חני : חוסל חוסל חוסל!!! תוך 24 שעות הסיר חוסל!איזה כיף!המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך… סוף סוף מתכונים חדשים ששווה לקחת עליהם סיכון…תמיד זה מוצלח:) תודה…חורף נעים וטעים!

חגית : איזה מרק אליפות! גם הילדה (בת 4) אהבה מאוד, אני אכלתי 3 קערות!

רונית : “היי ניקי, מתכון מעולה וטעים ביותר. הבית התמלא בריח ולא יכולתי להמנע וטעמתי. הוספתי קצת שמיר ופטרוזיליה קצוצים. ממש מעולה . תודה ויום נפלא.”

שמש : “חזרתי לעדכן, אחד המרקים הכי טובים שאכלתי!
מצוין! אפילו הילדים אהבו!”

מיכל : “יצא מעולה , עד עכשיו הייתי עושה מרק עגבניות רק עם אורז. אבל השילוב בין האורז לגריסים – יצא פשוט מצויין.”

71
תגובות

  הרשם  
עדכן
אליסיה

היי ניקי אני לא מצליחה לשמור למחברת מתכונים הוא אומר שעליי להתחבר כשאני מנסה להתחבר מופיע שזה שגוייי למה??

בתיה גליקמן

ניקי שלום,

אם אין לי כרישה אז אני יכולה להחליפו בסלרי? או האם אפשר להכין את המרק בלי כרישה?

תודה

שמש

חזרתי לעדכן, אחד המרקים הכי טובים שאכלתי!
מצוין! אפילו הילדים אהבו!

קרן

אפשר להוסיף שעועית ? איזו כמות ?
תודה !

מיכל

הי ניקי

יצא מעולה , עד עכשיו הייתי עושה מרק עגבניות רק עם אורז.

אבל השילוב בין האורז לגריסים – יצא פשוט מצויין.

דבורה

היי ניקי
אינני אוהבת לקלף עגבניות. האם אפשר לרסקן בפומפיה ובכך מתייתרת הקליפה ממילא – האם לא מושגת גם כך אותה תוצאה או מרקם?
אגב יש לי טיפ: בסיום כל בישול – מרקים, ירקות מבושלים או מוקפצים עם פתיתים או בלי, תפו”א, כרובית מבושלת/מטוגנת וכו’ – ובכן.. מקצצת יחד כרבע חבילה כוסברה פטרוזיליה ושמיר מגרדת מעל שן שום גורסת פלפל שחור טרי מוסיפה 1 כף שמן זית מערבבת הכל על קרש החיתוך מוסיפה לתבשיל המוכן ומכבה אש. אמצו זאת מקפיץ כל תבשיל – מובטח !
אם חסר ירק מסויים אפשר בלעדיו (אפשר גם בזיליקום)

חני

חוסל חוסל חוסל!!! תוך 24 שעות הסיר חוסל!איזה כיף!המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך… סוף סוף מתכונים חדשים ששווה לקחת עליהם סיכון…תמיד זה מוצלח:) תודה…חורף נעים וטעים!