מרק עגבניות וגריסים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים

מרק עגבניות וגריסים, החורף זה רק תירוץ בשבילי, אני מאוד אוהבת מרקים במיוחד מרק עגבניות.
אני גדלתי על מרק העגבניות שסבתא שלי הייתה מכינה, זה אחד הזכרונות הכי חזקים שיש לי ממנה.
אני תמיד קונה ירקות אצל הירקן (הירקות בסופר לא בשבילי ) קניתי עגבניות אדומות ויפהפיות שהמילה מרק הייתה כתובה עליהן בגדול, סיר גדול האש הכנסתי הרבה דברים טובים התחיל להתפשט ריח טוב בכל הבית המרק קיבל צבע משגע ואיזה טעם. מצידי שיתחיל המבול.

מרכיבים:

קילו עגבניות אדומות
כרישה חתוכה לקוביות (החלק הלבן)
3 כפות גריסי פנינה
1/4 כוס אורז
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב שיכין בלי)
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הכרישה, להוסיף את הרסק והתבלינים ולערבב.

2. להרתיח סיר עם מים, להוסיף את העגבניות, ולבשל כמה דקות, להוציא את העגבניות לקלף ולטחון.

3. להוסיף את העגבניות לבצל והתבלינים, להוסיף סוכר, מים, גריסים, ועשבי תיבול, לבשל כ40 דקות, לערבב מידי פעם.

4. להוסיף את האורז לבשל עוד כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

בתאבון  תהנו מהמרק הוא טעים!

13309 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

חני : חוסל חוסל חוסל!!! תוך 24 שעות הסיר חוסל!איזה כיף!המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך… סוף סוף מתכונים חדשים ששווה לקחת עליהם סיכון…תמיד זה מוצלח:) תודה…חורף נעים וטעים!

חגית : איזה מרק אליפות! גם הילדה (בת 4) אהבה מאוד, אני אכלתי 3 קערות!

רונית : “היי ניקי, מתכון מעולה וטעים ביותר. הבית התמלא בריח ולא יכולתי להמנע וטעמתי. הוספתי קצת שמיר ופטרוזיליה קצוצים. ממש מעולה . תודה ויום נפלא.”

שמש : “חזרתי לעדכן, אחד המרקים הכי טובים שאכלתי!
מצוין! אפילו הילדים אהבו!”

מיכל : “יצא מעולה , עד עכשיו הייתי עושה מרק עגבניות רק עם אורז. אבל השילוב בין האורז לגריסים – יצא פשוט מצויין.”

64
תגובות

  הרשם  
עדכן
סימה

היי ניקי האם יש צורך להשרות את הגריסים ?

טליה

במה אפשר להחליף את הכרישה?

קיפי

הי ניקי.
אני רוצה לבשל גריסים לא במרק (כתוספת או מנה עיקרית).
מצאתי איזה מתכון של גריסים עם עגבניות מרוסקות. יש לך אולי מתכון לגריסים בלי עגבניות מרוסקות ? אשמח לקבל. תודה.

ורד

הי ניקי,
המרק לפחות נראה מעולה! אני בדיוק מתחילה בהכנה שלו…
כמה כמון להוסיף? וכמה אבקת מרק? לצערי אין לי חוש טבעי לדברים האלה, ובד”כ מוסיפה יותר מדי…
בנוסף, אילו תבלינים להוסיף עם טיגון הכרישה? הכוונה גם לאבקת המרק, הכמון והסוכר או להוסיף אותם רק בשלב מאוחר יותר, אחרי הוספת העגבניות שטחנתי?
תודה מראש!

לימור

היי ניקי קודם כל תודה על המתכונים המעולים, את אלופה!
דבר שני, כמה עגבניות בערך זה קילו עגבניות? נראה לך ש5 עגבניות בינוניות יספיקו? אם לא כדאי לשים במקום קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם? מה עדיף 5 עגבניות או הקופסא?
תודה מראש (:

שירן

לגבי הכוסברה והפטרוזיליה..הכוונה לצרור?
תודה:)

שני

הי ניקי,

מתחשק לי מרק עם גריסים בעיקר. את חושבת שאפשר לשים יותר גריסים ופחות אורז?
שאלה נוספת – אני אוכלת רק אורז מלא, האם להוסיפו יחד עם הגריסים (אורז מלא מתבשל 40 דקות)?

תודה רבה