מרק בטטה קטיפתי
אני יודעת שהגשם עוד לא התחיל, היה לנו טיפטוף קל ולא יותר אני והילדים התלהבנו ורצנו בגשם.
יש לגשם הראשון ריח מדהים שלא דומה לשום דבר אחר. גשם עושה לי חשק למרק סמיך שכל טעימה גורמת לך לעצום את העיניים להמהם כמה זה טוב ולהצטער שבחוץ אין גשם זלעפות אז ההנאה הייתה מושלמת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל
כרישה גדולה
5 בטטות
120 מ"ל שמנת לבישול (חצי כוס)
כף סילאן
חצי כפית קארי
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי)
2 כפות א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב, לחתוך את הבטטות לקוביות בינוניות להוסיף לבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.
2. לכסות את הבטטות במים וקצת יותר, זה בערך ליטר מים, להוסיף סילאן ותבלינים לבשל כ 40 דקות. לטחון את המרק להוסיף את השמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
אורית : "חייבת לשתף – אתמול בערב הכנתי את המרק והוספתי בסוף מעט שמנת מתוקה פרווה ולצידו הגשתי עם לחם שום ופיטרוזליה שעשיתי מפיתות ופשוט יצא מ ע ו ל ה !!! ושוב התוודאתי בפני בעלי: "אין על המתכונים של ניקי".
תודה רבה לך ויישר כח !!!"