מרק בטטה קטיפתי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בטטה מעולה

מרק בטטה קטיפתי

אני יודעת שהגשם עוד לא התחיל, היה לנו טיפטוף קל ולא יותר אני והילדים התלהבנו ורצנו בגשם.
יש לגשם הראשון ריח מדהים שלא דומה לשום דבר אחר. גשם עושה לי חשק למרק סמיך שכל טעימה גורמת לך לעצום את העיניים להמהם כמה זה טוב ולהצטער שבחוץ אין גשם זלעפות אז ההנאה הייתה מושלמת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

בצל
כרישה גדולה
5 בטטות
120 מ”ל שמנת לבישול (חצי כוס)
כף סילאן
חצי כפית קארי
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי)
2 כפות א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב, לחתוך את הבטטות לקוביות בינוניות להוסיף לבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.

2. לכסות את הבטטות במים וקצת יותר, זה בערך ליטר מים, להוסיף סילאן ותבלינים לבשל כ 40 דקות. לטחון את המרק להוסיף את השמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

14989 צפיות 68 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בטטה מעולה!מרק בטטה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : “חייבת לשתף – אתמול בערב הכנתי את המרק והוספתי בסוף מעט שמנת מתוקה פרווה ולצידו הגשתי עם לחם שום ופיטרוזליה שעשיתי מפיתות ופשוט יצא מ ע ו ל ה !!! ושוב התוודאתי בפני בעלי: “אין על המתכונים של ניקי”.
תודה רבה לך ויישר כח !!!”

121
תגובות

  הרשם  
עדכן
שלי

היי,אפשר להכניס בטטות שלימות ולא לחתוך?תודה

יירון

היי ניקי, מה הכוונה ״לטחון את המרק״? הכוונה לרסק? תודה!

אסתי

היי ניקי, המתכון נראה מגרה. שייך לשים חלב במקום שמנת? או שעדיף ריצ’? אין לי שמנת בבית אבל אני רוצה להעשיר את המרק

לאה

היי ניקי את הבטטה לטגן בלי לבשל לפני כן?

עדן

תודה רבה ניקי על מתכונים מעוליייים!!
אין לי סילאן, האם להחליף בכף דבש?
תודה!

אילת

מושלם:)
הוספתי גזר וסלרי, הורדתי בטטה ולא שמתי סילאן.

יצא מושלםםם!
תודה ניקי, את אלופה!

1 6 7 8