יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק בטטה קטיפתי

17 יוני 2012
(Visited 33,069 times, 1 visits today)
מרק בטטה מעולה

מרק בטטה קטיפתי

אני יודעת שהגשם עוד לא התחיל, היה לנו טיפטוף קל ולא יותר אני והילדים התלהבנו ורצנו בגשם.
יש לגשם הראשון ריח מדהים שלא דומה לשום דבר אחר. גשם עושה לי חשק למרק סמיך שכל טעימה גורמת לך לעצום את העיניים להמהם כמה זה טוב ולהצטער שבחוץ אין גשם זלעפות אז ההנאה הייתה מושלמת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

בצל
כרישה גדולה
5 בטטות
120 מ”ל שמנת לבישול (חצי כוס)
כף סילאן
חצי כפית קארי
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי)
2 כפות א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב, לחתוך את הבטטות לקוביות בינוניות להוסיף לבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.

2. לכסות את הבטטות במים וקצת יותר, זה בערך ליטר מים, להוסיף סילאן ותבלינים לבשל כ 40 דקות. לטחון את המרק להוסיף את השמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

מרק בטטה מעולה!מרק בטטה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : “חייבת לשתף – אתמול בערב הכנתי את המרק והוספתי בסוף מעט שמנת מתוקה פרווה ולצידו הגשתי עם לחם שום ופיטרוזליה שעשיתי מפיתות ופשוט יצא מ ע ו ל ה !!! ושוב התוודאתי בפני בעלי: “אין על המתכונים של ניקי”.
תודה רבה לך ויישר כח !!!”

הרשם
עדכן
142 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, האם אפשרלהכין את המרק מראש ולהקפיא? הוא יהיה בסדר אחרי הפשרה?

ניקי אני רוצה להחליף את השמנת לבישול בקרם קוקוס, האם להוסיף אותה כמות מקרם קוקוס?

ניקי תוכלי להעריך משקל כולל של הבטטות?

מה זה כרישה?

היי ניקי! קודם כל תודה על כל המתכונים המופלאים
שאלה דחופה
בדיוק מבשלת את המרק .. איך אפשר להמיר את האבקת מרק עוף ? (פשוט האבקה שיש לי מכילה ביצים והילד שלי אלרגי).
ראיתי באחת התגובות שכתבת להמיר במלח פלפל והדס. במידה ואין לי הדס זה אפשרי ? והאם תוכלי לפרט כמות מדויקת של מלח ופלפל פחות או יותר כמובן יודעת שזה לפי טעם בסופו של דבר. תודה

הי ניקי יקרה. תודה על האפליקציה והמתכונים.
אפשר להוסיף קישוא?

היי יקירה,
חיפשתי בתגובות ולא מצאתי התייחסות- המרק 40 דק על אש נמוכה? מכוסה חלקית?
תודה רבה וחורף בריא