מרק בטטה קטיפתי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בטטה קטיפתי

מרק בטטה קטיפתי

מרק בטטה קטיפתי, אני יודעת הגשם עוד לא התחיל, היה לנו טיפטוף קל ולא יותר. אני והילדים התלהבנו ורצנו בגשם. יש לגשם הראשון ריח מדהים שלא דומה לשום דבר אחר. גשם עושה לי חשק למרק סמיך שכל טעימה גורמת לך לעצום את העיניים להמהם כמה זה טוב ולהצטער שבחוץ אין גשם זלעפות אז ההנאה הייתה מושלמת.

מרכיבים:

בצל אחד חתוך לקוביות
כרישה פרוסה לעיגולים (החלק הלבן)
5 בטטות חתוכות גס
חצי כוס שמנת לבישול
כף סילאן
כפית פפריקה
חצי כפית קארי
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי)
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח


הכנות:

1. לטגן את הבצלים עד הזהבה, להוסיף את הבטטות ולטגן כמה דקות תוך כדי עירבוב. להוסיף מים בכמות שתכסה את הבטטות וקצת יותר.

2. להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, להוסיף סילאן ותבלינים ולבשל כ 45 דקות.

3. לטחון את המרק ולהחזיר לסיר, להוסיף שמנת בישול(לא חובה, השמנת מאוד מעשירה את המרק) לבדוק טעמים.

10925 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : “חייבת לשתף – אתמול בערב הכנתי את המרק והוספתי בסוף מעט שמנת מתוקה פרווה ולצידו הגשתי עם לחם שום ופיטרוזליה שעשיתי מפיתות ופשוט יצא מ ע ו ל ה !!! ושוב התוודאתי בפני בעלי: “אין על המתכונים של ניקי”.
תודה רבה לך ויישר כח !!!”


115
תגובות

  הרשם  
עדכן
לאה

היי ניקי את הבטטה לטגן בלי לבשל לפני כן?

עדן

תודה רבה ניקי על מתכונים מעוליייים!!
אין לי סילאן, האם להחליף בכף דבש?
תודה!

אילת

מושלם:)
הוספתי גזר וסלרי, הורדתי בטטה ולא שמתי סילאן.

יצא מושלםםם!
תודה ניקי, את אלופה!

1 6 7 8