מרק בטטה קטיפתי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בטטה מעולה

מרק בטטה קטיפתי

אני יודעת שהגשם עוד לא התחיל, היה לנו טיפטוף קל ולא יותר אני והילדים התלהבנו ורצנו בגשם.
יש לגשם הראשון ריח מדהים שלא דומה לשום דבר אחר. גשם עושה לי חשק למרק סמיך שכל טעימה גורמת לך לעצום את העיניים להמהם כמה זה טוב ולהצטער שבחוץ אין גשם זלעפות אז ההנאה הייתה מושלמת.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

בצל
כרישה גדולה
5 בטטות
120 מ”ל שמנת לבישול (חצי כוס)
כף סילאן
חצי כפית קארי
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי)
2 כפות א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב, לחתוך את הבטטות לקוביות בינוניות להוסיף לבצל ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.

2. לכסות את הבטטות במים וקצת יותר, זה בערך ליטר מים, להוסיף סילאן ותבלינים לבשל כ 40 דקות. לטחון את המרק להוסיף את השמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

27096 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בטטה מעולה!מרק בטטה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : “חייבת לשתף – אתמול בערב הכנתי את המרק והוספתי בסוף מעט שמנת מתוקה פרווה ולצידו הגשתי עם לחם שום ופיטרוזליה שעשיתי מפיתות ופשוט יצא מ ע ו ל ה !!! ושוב התוודאתי בפני בעלי: “אין על המתכונים של ניקי”.
תודה רבה לך ויישר כח !!!”


134
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאור

היי ניקי! קודם כל תודה על כל המתכונים המופלאים
שאלה דחופה
בדיוק מבשלת את המרק .. איך אפשר להמיר את האבקת מרק עוף ? (פשוט האבקה שיש לי מכילה ביצים והילד שלי אלרגי).
ראיתי באחת התגובות שכתבת להמיר במלח פלפל והדס. במידה ואין לי הדס זה אפשרי ? והאם תוכלי לפרט כמות מדויקת של מלח ופלפל פחות או יותר כמובן יודעת שזה לפי טעם בסופו של דבר. תודה

הילה

הי ניקי יקרה. תודה על האפליקציה והמתכונים.
אפשר להוסיף קישוא?

שלי

היי יקירה,
חיפשתי בתגובות ולא מצאתי התייחסות- המרק 40 דק על אש נמוכה? מכוסה חלקית?
תודה רבה וחורף בריא

שרית

היי, שמתי ריץ’ כדי שיהיה פרווה ונהיו חתיכות לבנות קטנטנות… זה בגלל הריץ’ בבישול? אוף איזה באסה.
הטעם ממש טוב אבל…

1 7 8 9