מרק עדשים כתום
זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין, בכלל מרקי עדשים זאת אהבה אצלי אני יכולה לאכול אותם כל השנה קיץ חורף הכל הולך.
מרק סמיך טעים עשיר מלא מלא עדשים מסוג המרקים שכיף להעביר איתם ערב חורפי וגשום. מרק נפלא נסו ותתאהבו.
5 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים (8 כוסות )
2 בטטות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר
חצי כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הבטטה לקוביות להוסיף לסיר יחד עם הרסק, מים, עדשים, סוכר ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבינונית.
2. לבשל כשעה מידי פעם לערבב.
כדאי לדעת ש…
ממכר! זה אחד המרקים הכי טובים שיש, להנות מכל ביס טעים. ברגע שמתחילים להכין לא מפסיקים אף פעם הוא פשוט ממכר. אדום סמיך עשיר טעם מעולה.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאורה : הכנתי עכשיו פעם ראשונה, ואני אוכלת כבר את הקערה השנייה! כל כך טעים!! אין ספק שהסיר יאכל כולו עוד היום… תודה ניקי 🙂
טלי : מרק מצוין – הפך להיות מרק הבית שלנו , אפילו הילדים אוכלים !!!
תמי : "מרק נפלא וקלי קלות!"
אורה : "וואוו! מושלם! תענוג אמיתי!"
אורית : "אז זהו שכן אני כאמא לילד בכיתה ב עשיתי את המרק אתמול והבאתי לכיתה היום כי המורה כבר שנים ממחישה להם כך את הסיפור וזו הייתה הצלחה אדירה. הייתי בטוחה שילדים כמו הילד שלי לא ייגעו במרק עדשים. הפתיעו . אמרו כל הזמן יאמי וביקשו עוד. לצערי לא הכנתי מספיק. אבל הייתי צריכה לדעת כי הכנתי מתכון של ניקי.."