יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק עדשים כתום

17 יוני 2012
(Visited 92,655 times, 7 visits today)
מרק עדשים כתום

מרק עדשים כתום

זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין, בכלל מרקי עדשים זאת אהבה אצלי אני יכולה לאכול אותם כל השנה קיץ חורף הכל הולך.
מרק סמיך טעים עשיר מלא מלא עדשים מסוג המרקים שכיף להעביר איתם ערב חורפי וגשום. מרק נפלא נסו ותתאהבו.

5 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
2 בטטות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר
חצי כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הבטטה לקוביות להוסיף לסיר יחד עם הרסק, מים, עדשים, סוכר ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעה מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
ממכר! זה אחד המרקים הכי טובים שיש, להנות מכל ביס טעים. ברגע שמתחילים להכין לא מפסיקים אף פעם הוא פשוט ממכר. אדום סמיך עשיר טעם מעולה.

מרק עדשים כתוםמרק עדשים כתום

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : הכנתי עכשיו פעם ראשונה, ואני אוכלת כבר את הקערה השנייה! כל כך טעים!! אין ספק שהסיר יאכל כולו עוד היום… תודה ניקי 🙂

טלי : מרק מצוין – הפך להיות מרק הבית שלנו , אפילו הילדים אוכלים !!!

תמי : "מרק נפלא וקלי קלות!"

אורה : "וואוו! מושלם! תענוג אמיתי!"

אורית : "אז זהו שכן אני כאמא לילד בכיתה ב עשיתי את המרק אתמול והבאתי לכיתה היום כי המורה כבר שנים ממחישה להם כך את הסיפור וזו הייתה הצלחה אדירה. הייתי בטוחה שילדים כמו הילד שלי לא ייגעו במרק עדשים. הפתיעו . אמרו כל הזמן יאמי וביקשו עוד. לצערי לא הכנתי מספיק. אבל הייתי צריכה לדעת כי הכנתי מתכון של ניקי.."

הרשם
עדכן
655 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
שייך לטחון את המרק? יצא סמיך? (אני רוצה שיצא סמיך)
כמה פעמים צריך להכפיל עבור 15 אנשים מבוגרים?

אפשר להוסיף למרק בשר טחון?

איזה מרק טעים טעים כול פעם מרק כולו בריאות. תודה לך ניקי על עוד מתכון מנצח. שבת שלום

היי, מה אפשר לשים במקום עדשים כתומות?

מרק פשוט וטעים. תודה רבה.

המרק ממש טעים.. קל ומזין… תודה רבה.

היי ניקי מתאים למרק כרפס ?