מרק עדשים כתום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים כתום

מרק עדשים כתום

מכירים את הסיפור על הבעל שראה את אישתו מכינה מרק עדשים והוא אמר לה שאין מצב שהוא אוכל מהמרק כי הוא לא אוהב עדשים ?
האישה הנהנה בראשה והמשיכה להכין את המרק. כשהריח התחיל להתפשט בבית והבעל חזר למטבח האישה הציעה לו לטעום והניחה על השולחן צלחת מלאה מרק חם והלכה לראות מה קורה עם הילדים.
האישה חזרה אל המטבח התברר לה שהבעל חיסל חצי סיר מרק, כן זה שאמר לה בתחילת הערב שהוא לא אוהב עדשים ואין סיכוי שהוא יאכל מהמרק.
משפט לסיום אף פעם אל תפסלו כלום תמיד תנסו אולי תגלו שאתם מאוד אוהבים. דרך אגב הסיפור שסיפרתי זה על בעלי היקר, היה שווה לטעום מהמרק הא ?

מרכיבים:

בצל בינוני קצוץ
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
2 בטטות חתוכות לקוביות
רסק עגבניות קטן 100 ג’
סוכר במידה וצריך
חצי כפית כמון
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף  רסק, תבלינים, כוס מים ועדשים, לערבב ולהוסיף את שאר המים, להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין. להוסיף את הבטטה ולבשל כשעה. מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

261202 צפיות 65 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : הכנתי עכשיו פעם ראשונה, ואני אוכלת כבר את הקערה השנייה! כל כך טעים!! אין ספק שהסיר יאכל כולו עוד היום… תודה ניקי 🙂

טלי : מרק מצוין – הפך להיות מרק הבית שלנו , אפילו הילדים אוכלים !!!

תמי : “מרק נפלא וקלי קלות!”

אורה : “וואוו! מושלם! תענוג אמיתי!”

אורית : “אז זהו שכן אני כאמא לילד בכיתה ב עשיתי את המרק אתמול והבאתי לכיתה היום כי המורה כבר שנים ממחישה להם כך את הסיפור וזו הייתה הצלחה אדירה. הייתי בטוחה שילדים כמו הילד שלי לא ייגעו במרק עדשים. הפתיעו . אמרו כל הזמן יאמי וביקשו עוד. לצערי לא הכנתי מספיק. אבל הייתי צריכה לדעת כי הכנתי מתכון של ניקי..”

549
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

ניקי יקרה, מרק קל להכנה וטעים מאוד. אהוב על כל בני המשפחה.

פנינה

רציתי לומר לך תודה ענקית על המתכונים המדהימים שלך! היום אכלנו “ארוחת צהרים ניקי”… מה זאת אומרת? אז ככה- מרק עדשים כתום שלך, קציצות טונה (האלו עם הדבש) ותפו”א אפויים בשמן זית! מעדן!!!!!!!!!!

רובי

אין לי בטטות.אפשר גזר ?אם כן מה הכמות?תודה מראש

אביגיל שיפרין

היי ניקי- הכנתי את המרק ולא היה רסק אז הוספתי קצת קטשופ.. נראה לך שיצא בסדר? להוסיף לימון כדי לשבור את המתיקות?(הוספתי גם כפית סוכר…)

עליזה

ניקי יקרה שלום,
רציתי להודות לך על שיתוף המתכונים הנפלאים שלך. אני ומשפחתי מאוד נהנים מהם, וגם תלמידיי.
אני מחנכת כיתה ב’, וכשרציתי להמחיש לילדים בכיתה מה חש עשיו כאשר הריח את נזיד העדשים של יעקב, הכנתי בכיתה את המרק הזה. הילדים חזרו מההפסקה ואמרו שהריח מתפשט בכל בית הספר. כעת היה קל יותר להבין מדוע עשיו מכר את הבכורה (והיה גם טעים מאוד). הילדים נהנו, וההורים ביקשו את המתכון. הפניתי אותם ישר אלייך :-).
תודה מכולנו….

רינת

שתי צלחות בצהריים ועוד שתיים עכשיו… הבעל במבצע חיסול !
עוד מרק שנכנס למועדפים אצלי …

1 34 35 36