מרק שעועית וירקות עשיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק שעועית וירקות עשיר

מרק שעועית וירקות עשיר

מרק שעועית וירקות עשיר, מרק שהוא ארוחה שלמה. קלאסי לחורף או לפחות אפשר להעמיד פנים שבחוץ משתוללת סערת גשמים ובפנים חם ונעים. אני מעמידה סיר גדול של מרק על האש, בדרך כלל אני לא מכינה עוד דברים כי המרק כל כך ממלא וטעים להפליא שאין צורך בשום דבר נוסף.

מרכיבים:

כוס שעועית לבנה מושרית לילה מראש.
בצל בינוני חתוך לקוביות
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים
1/3 כוס גריסי פנינה
2 ליטר מים
2 כפות רסק עגבניות
סוכר  (במידה וצריך)
כף פפריקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
פפריקה חריפה לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהמים. לערבב היטב ולהוסיף את המים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעתיים וחצי, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים. במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

מרקים נוספים

94698 צפיות 81 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

זהבה : “מרק מופלא! הכנתי לשלג כמ
ות משולשת ולא נשארה טיפה! אימצתי בשמחה למתכון קבוע. תודה רבה!”

אפי : “רק רוצה לעדכן שהחורף עשיתי את המרק הזה כמה פעמים והוא ממש אבל ממש מעולה! גולשת קבועה ששוכחת להכנס ולהגיד – תודה …אז – תודה .

ליאורה : יצא מעולה! בחיפושי אחרי שעועית קפואה במקפיא נתקלתי בקצת חומוס מבושל אז הוספתי גם חומוס למרק.
אימצנו את המתכון וגם את האתר (:

נגה : הכנתי את המרק שלך, ויצא נפלא. בדיוק כמו אצלך. טעים, מעניין, משביע ומחמם..:)

שרה : ניקי תודה רבה! המרק מצוין, חבל שלא שמעתי בעצתך והכנתי עוד דברים, המרק הוא ארוחה בפני עצמה. בכלל כל מתכון שלך שאני מנסה יוצא נפלא!

מיכל מז’נבה : יש לנו פה חג בז׳נבה, 3 ימים כבר אכלים רק שוקולד ומרציפן + הלביבות האפויות וסופגניות שלך, הערב המרק הזה הציל לנו את הכבד אפילו הילדים סיימו תודה!

עדי : ניקי תודה! המרק הזה פשוט מדהים, גם בעלי מאוד התלהב. רק חבל שלא כתבת להכין כמות כפולה!

רותי : מרק מדהים. כשאין חשק לבשל ארוחה בשרית, המרק מהווה ארוחה טעימה ומזינה בפני עצמה.

רוית : “אז .. אף פעם לא אהבתי שעועית ,
ואף פעם לא נמשכתי לנסות לשים אותה במרק ,
אבל כשהתחיל להמאס לי מכל המרקים המסורתיים -החלטתי לסמוך עלייך .
זה להיט !! זה שבר את שיאי המרקים שלי .
זה המרק הכי טעים שטעמתי .
תודה לך ניקי ,תבורכי !!!”

נעמה : “היי ניקי הכנתי את המרק ויצא נפלא הילדים ובעלי פשוט התמוגגו ורוצים שאני אכין כל הזמן עוד תודה רבה לך את אלופה!!”

אניקו : “הדלקנו מזגן על 16 מעלות 🙂 … ישבנו וחיסלנו הכל.”

דגנית : “יצא מעולה!!!
שעה בסיר לחץ.
תודות.”

583
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוני

היי ניקי,
הכנתי את המרק וכרגיל המתכון הצליח!! המרק משגע!
אני פשוט נהנת מהאתר והמתכונים שלך פשוט בייתים וטעימים!
אני תמיד מוצאת מה להכין.
את חייבת ללכת למאסטר שף !!
רוני

רינת

היי ניקי רציתי לומר לך תודה יקירתי!!!
בעלי טרף סיר שלם, הוספתי גם קציצות בקר ויצא פשוט מעדן!
אז שוב תודה, אין כמוך!

שם

ניקי בוקר טוב וחג שמח . אפשרי להכין את המרק בסיר לחץ?

שם

הי ניקי,
1. במידה ומשתמשים בשעועית סנפרוסט, כמה זמן לבשל את המרק?
2. האם נראה לך מתאים להחליף את הגזרים בבטטה? (הגזרים שיש לי נראים קצת “עייפים”..)
תודה, אורלי

חן

שלום ניקי , שכחתי להשרות את השעועית מהערב השריתי מהלילה. האם 8-9 שעות מספיקות להשריית השעועית ?
אודה על תשובה בבקשה
חן

עדידי

יואו ניקי תקשיבי, זה המרק שאישי היקר הכי אוהב.. ושלך ממש טעים אני צריכה להכין סיר 4 ליטר.. אגב יש לי פטנט מהיר(מחמותי שתחיה) לריכוך שעועית ובכלל כל קטנייה להשרות/לבשל עם מעט אבקת סודה לשתיה.זה עובד נהדר! תודה ניקי

שם

היי ניקי,
המרק שעה וחצי על האש – הטעם טוב, אבל השעועית קששששה. הוא הסמיך כבר פעמיים מאוד והוספתי מים. השתמשתי בשעועית אדומה שהשריתי יממה לפחות.
זה יהיה בסדר?
חברה באה לארוחת ערב – שלא יהיו לי פאדיחות 🙁

1 2 3 37