יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות מעולה

17 יוני 2012
(Visited 12,844 times, 6 visits today)
מרק עגבניות מעולה

מרק עגבניות מעולה

מרק עגבניות מעולה, סרט טוב בטלוויזיה, שלושת הילדים במיטה, במטבח יש ריח נפלא מהמרק שמתבשל על האש.
שמיכת פליס על הספה שני מבוגרים מתכרבלים על הספה לכל אחד יש קערת מלאה מרק חם שמחמם את כל הגוף. החיים טובים לא ?  אני קצת מתלהבת עכשיו, זה אחד המרקים הכי טובים שהכנתי, סמיך אדום, מלא טעמים נהדרים. תכינו סרט טוב ושיהיה בתאבון.

מרכיבים:

50 ג' חמאה
קילו וחצי עגבניות אדומות ויפות
בצל קצוץ דק
100 ג' רסק עגבניות
סוכר לפי הטעם
ליטר מים
1/4 כוס יין לבן מתוק – מוסקט
3 כפות אורז – להוסיף בסוף
3 כפות בזיליקום קצוץ
חצי כפית בהרט
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להמיס חמאה להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה. לסמן איקס על כל עגבניה להרתיח מים ולחלוט את העגבניות, להוריד מהן את הקליפה לחתוך לקוביות ולהוסיף לבצל, לבשל עד שכל העגבניות מתרככות ולהוסיף את שאר המצרכים (חוץ מהאורז), לבשל כחצי שעה.

2. לטחון את המרק גס (שירגישו חתיכות קטנות) ולהחזיר לסיר, לבדוק טעמים ולתקן את התיבול, לבשל עוד כ 15 דקות ולהוסיף את האורז, לבחוש מידי פעם ולבשל עוד 20 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

יעל: ניקי יקרה, המרק מעולה !!!! הכנתי הבוקר ואני לא מפסיקה לאכול ממנו. אפילו הקטנצ'יק שלי בן 8 חודשים שלא אוכל כמעט כלום פתח את הפה כפית אחרי כפית.
אז תודה לך ושבת שלום

הרשם
עדכן
143 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי הי, לגבי היין הלבן מתוק מוסקט – את מתכוונת למבעבע? או שיש רגיל?

הי ניקי,
חזרתי לעדכן שהמרק יצא ….מ ו ש ל םםםםם
מזמן חיפשתי את הטעם הזה של מרק עגבניות, היה שווה לחכות לעגבניות הטריות והבזיליקום הטרי,
אין עלייך ניקי, תבורכי❤

ניקי הי,
עדיין לא הכנתי, השבוע אני אקנה את החומרים המתאימים ואכין, השאלה לכמה מנות לדעתך מתאימות הכמויות האלו?

הי ניקי,

לגבי הבזיליקום, האם ניתן להשתמש בבזיליקום יבש? ואם כן, מה הכמות? או שזה משנה משמעותית את הטעם?

לגבי היין, יש לי יין לבן יבש, לזה הכוונה? ואם לא, האם זה מתאים?

אפשר גריסים במקום אורז?

היי ניקי, 🙂
האם אפשר לטגן את הבצל עם שמן במקום חמאה?

היי ניקי, אתר מעולה! כמה זמן צריך לחלוט את העגבניות?