מרק ירקות סמיך לחורף
הגיע הזמן לחמם את החורף עם מרק ירקות אבל לא סתם מרק ירקות, הכנתי מרק סמיך וטעים מהסוג שכיף לאכול אני כל כך אוהבת את הסמיכות שיש במרק הזה.
הקסם במרק הזה שגם ירקות שנראים פחות טוב יכולים להיכנס פנימה, בדקתי מה יש לי במקרר ותוך 10 דקות המרק היה על האש אפילו לא השקעתי ותראו איזו תוצאה נהדרת. מרק סמיך עשיר בדיוק למזג האוויר החורפי.
כשהסיר על האש הריחות הטובים מתחילים להתפזר במטבח והטעימות מתחילות ככה בקטנה. מינימום עבודה ומקסימום טעם למרק ירקות מעולה שאפילו הילדים הקטנים אוכלים.
5 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
בטטה בינונית
3 גזרים גדולים
2 עגבניות
3 תפוחי אדמה בינוניים
ליטר וחצי מים
קישוא
כפית סוכר שטוחה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות את הזוקיני את צורך לקלף, לשים בסיר 3 כפות שמן להוסיף את הירקות ולטגן תוך כדי בחישה כ 5 דקות.
2. לכסות במים וקצת יותר לבשל כ 40 דקות על אש בינונית או עד שהירקות רכים.
3. לטחון את המרק ולבדוק טעמים, במידה וסמיך מידי להוסיף קצת מים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, מרק סמיך עשיר טעים קלאסי ליום חורפי גשום.
גולשים מכינים וממליצים:
מורן : "אכן מרק מעולה!!! תודה רבה ניקי"
שושנה : "מרק מדהים! עשיר ופשוט מושלם!
הכנתי לארוחה משפחתית ענקית וכל שניה הגיעו למטבח למלא את הקערות שוב… זה היה להיט אמיתי! קיבלתי טונות מחמאות… אפילו ילדים אמרו לי כמה הם אהבו את זה ורצו עוד! דודה שלי סיפרה שהילד שלה שאף פעם לא נוגע בירקות ביקש עוד קערה…
בקיצור- בזכותך ניקי היה לנו היום מרק מושלם שכולם נהנו ממנו מאוד!
תודה רבה לך! :)"
טלי : "וואאווו איזה מרק!!! הכי טעים שאפשר!!!"