מרק אפונה יבשה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק אפונה יבשה

מרק אפונה יבשה

זה אחד המרקים הכי קלים שהכנתי והוא נותן תוצאה נהדרת.
שעה על האש זה כל הסיפור והוא מוכן להגשה.
תדמיינו את הגשם ותכינו יופי של מרק מזכיר קצת את המרקים שהסבתות היו מכינות פעם. איזה כיף שהחורף הגיע ואפשר להתחיל להכין מרקים. מתכון קל פשוט וטעים ביותר.

4 מנות

 

מרכיבים:

כוס וחצי אפונה יבשה
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף.

2. לחתוך את הבטטה גס להוסיף לסיר יחד עם האפונה מים והתבלינים.

3. לבשל כשעה או עד שהאפונה רכה.

4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון לא עד הסוף להשאיר חתיכות קטנטנות.

*5. להחזיר לסיר ולבדוק טעמים, במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

כדאי לדעת ש…
אין צורך להשרות את האפונה, חשוב להשתמש באפונה שלא נמצאת בבית הרבה זמן. למרק הזה יש נטייה להסמיך כשהוא עומד מומלץ להוסיף נוזלים תוך כדי חימום על האש.
לא אוהבים בטטה ? גם תפוח אדמה הולך.

260398 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “המרק מושלם! הבת שלי שלא אוהבת מרקים, מבקשת אותו כל פעם מחדש. תודה על מתכון מנצח שמככב אצלי במטבח”

טל : “במילה אחת יאמי!!!!”

אילה : “פעם ראשונה שהצליח לי מרק אפונה
יצא מעדן”

יולי : “מרק מדהיםםםם
הבן שלי בן 3.5 אכל צלחת מלאה בשמחה גדולה…וכמובן גם אנחנו…תודה…מומלץ!!!!”

אודליה : “הכנתי פעם שניה. מרק קל להכנה ויצא פשוט נפלא. קצר מחמאות וחוסל”

אסנת : “המרק המועדף על בני בן ה-5! גם היום, למרות מזג האויר החם, ביקש שאכין לו את המרק 🙂
אני מכינה בכמות כפולה באופן קבוע, מרק מצויין !!! עכשיו על האש והריח נפלא…”

מוטי : “מרק מנצח!! קל להכנה וסופר טעים.
תודה ושאפו”

קלרה : “גשם.רוח.עננים.קר בחוץ.
וחם בפנים.עם מרק אפונה של ניקי.מדהים !!!!!!
תודה רבה רבה.אהבנו מאוד”

אורלי : “מרק נהדר! שמתי תפו”א וגזר כי לא היה לי בטטה, ויצא טעים ומיוחד, במרקם קטיפתי. הכל חוסל ואני הולכת להכין את המרק הזה שוב. תודה רבה ניקי על עוד מתכון מוצלח. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח :)”

גבי : “עוד מאכל טעים בטרוף נכנס לרשימת המועדפים של המשפחה. וכמה פשוט להכין. תודה לך ניקי שמאפשרת לי להיות סופר וומן.”


376
תגובות

  הרשם  
עדכן
עופרי

הי ניקי, בשבת להדלקת נר נהיה 20 אנשים. כמובן שאני מכינה המון דברים מהאתר שלך כמו: לביבות ולחמניות גבינה ואת המאפה תרד ועוד ועוד. אני רוצה גם להכין מרק. על איזה מרק היית ממליצה, שיתאים לאירוח?

מירי

אוהבת את המתכונים שלך. תודה. אני לא מתלהבת ממרקים טחונים האם המרק יוצא טעים ללא טחינה?

כוכבית

האם אפשר להכין מאפונה קפואה?

אושרית

הי ניקי
יש צורך לכסות את הסיר?

קטיה

במה אני יכולה להחליף את האבקת מרק?

1 24 25 26