מרק אפונה יבשה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק אפונה יבשה

זה אחד המרקים הכי קלים שהכנתי והוא נותן תוצאה נהדרת.
שעה על האש זה כל הסיפור והוא מוכן להגשה.
תדמיינו את הגשם ותכינו יופי של מרק מזכיר קצת את המרקים שהסבתות היו מכינות פעם. איזה כיף שהחורף הגיע ואפשר להתחיל להכין מרקים. מתכון קל פשוט וטעים ביותר.

4 מנות

 

מרכיבים:

כוס וחצי אפונה יבשה
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף.

2. לחתוך את הבטטה גס להוסיף לסיר יחד עם האפונה מים והתבלינים.

3. לבשל כשעה או עד שהאפונה רכה.

4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון לא עד הסוף להשאיר חתיכות קטנטנות.

*5. למזוג לקעריות ולהנות 🙂

Split pea soup

כדאי לדעת ש…
אין צורך להשרות את האפונה, חשוב להשתמש באפונה שלא נמצאת בבית הרבה זמן. למרק הזה יש נטייה להסמיך כשהוא עומד מומלץ להוסיף נוזלים תוך כדי חימום על האש.
לא אוהבים בטטה ? גם תפוח אדמה הולך.

320540 צפיות 265 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק אפונה יבשהמרק אפונה יבשה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “המרק מושלם! הבת שלי שלא אוהבת מרקים, מבקשת אותו כל פעם מחדש. תודה על מתכון מנצח שמככב אצלי במטבח”

טל : “במילה אחת יאמי!!!!”

אילה : “פעם ראשונה שהצליח לי מרק אפונה
יצא מעדן”

יולי : “מרק מדהיםםםם
הבן שלי בן 3.5 אכל צלחת מלאה בשמחה גדולה…וכמובן גם אנחנו…תודה…מומלץ!!!!”

אודליה : “הכנתי פעם שניה. מרק קל להכנה ויצא פשוט נפלא. קצר מחמאות וחוסל”

אסנת : “המרק המועדף על בני בן ה-5! גם היום, למרות מזג האויר החם, ביקש שאכין לו את המרק 🙂
אני מכינה בכמות כפולה באופן קבוע, מרק מצויין !!! עכשיו על האש והריח נפלא…”

מוטי : “מרק מנצח!! קל להכנה וסופר טעים.
תודה ושאפו”

קלרה : “גשם.רוח.עננים.קר בחוץ.
וחם בפנים.עם מרק אפונה של ניקי.מדהים !!!!!!
תודה רבה רבה.אהבנו מאוד”

אורלי : “מרק נהדר! שמתי תפו”א וגזר כי לא היה לי בטטה, ויצא טעים ומיוחד, במרקם קטיפתי. הכל חוסל ואני הולכת להכין את המרק הזה שוב. תודה רבה ניקי על עוד מתכון מוצלח. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח :)”

גבי : “עוד מאכל טעים בטרוף נכנס לרשימת המועדפים של המשפחה. וכמה פשוט להכין. תודה לך ניקי שמאפשרת לי להיות סופר וומן.”

445
תגובות

  הרשם  
עדכן
נתי

הי ניקי
בתהליך הכנת המרק.
רציתי לדעת אם יש אפשרות לשילוב של בטטה ודלעת.
מה דעתך?

מיכל

ניקי שלום.
הכנתי,והמרק טעים טעים.
אני ממליצה מראש הכפלת כמויות.
שאלה:
במה קישטת למעלה את המרק?

שני

היי ניקי,
עשיתי הסדר עם אחותי אני מלקטת ושולחת לה את המתכונים והיא מכינה (הוגן נכון?! 🙂
אז שלחתי לה את המרק הזה, הכינה כמובן, ואני חזרתי אליו כדי לספר לך כמה טעים הוא יצא ואיך כווולם נהנו!
תודה

רננה

היי ניקי, אני עושה את צעדי הראשונים באתר שלך ונהנית ממנו מאוד 🙂 יש לי שאלה של מתחילים: למה בדיוק הכוונה אפונה יבשה? יש לי בבית אפונה קלויה- זה מתאים?

ריקי

נשמע מעולה. כמו כל המתכונים שלך. המרק האהוב עלי.. אנסה בעז״ה שבוע הבא

תודה לך על המתכונים המצילים

יעל ג.ד.

ניקי שלום רב.
מתכננת להכין את המרק מחר. נראה ונקרא טעים טעים והחשוב ביותר קל להכנה .. האם אפשר להוסיף תפ”א קטן?
תודה לך.
יעל

נירה

הי ניקי,
תודה, נראה מצוין, מחר אצטייד בבטטה והמרק יצא לדרך…
שאלה שאני תוהה לגביה תמיד – כשאת כותבת ״לבשל״ את מתכוונת עם מכסה? בלי מכסה? מכוסה חלקית?

תודה 🙂