מרק אפונה יבשה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק אפונה יבשה

מרק אפונה יבשה

זה אחד המרקים הכי קלים שהכנתי והוא נותן תוצאה נהדרת.
שעה על האש זה כל הסיפור והוא מוכן להגשה.
תדמיינו את הגשם ותכינו יופי של מרק מזכיר קצת את המרקים שהסבתות היו מכינות פעם. איזה כיף שהחורף הגיע ואפשר להתחיל להכין מרקים. מתכון קל פשוט וטעים ביותר.

4 מנות

 

מרכיבים:

כוס וחצי אפונה יבשה
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף.

2. לחתוך את הבטטה גס להוסיף לסיר יחד עם האפונה מים והתבלינים.

3. לבשל כשעה או עד שהאפונה רכה.

4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון לא עד הסוף להשאיר חתיכות קטנטנות.

*5. להחזיר לסיר ולבדוק טעמים, במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

כדאי לדעת ש…
אין צורך להשרות את האפונה, חשוב להשתמש באפונה שלא נמצאת בבית הרבה זמן. למרק הזה יש נטייה להסמיך כשהוא עומד מומלץ להוסיף נוזלים תוך כדי חימום על האש.
לא אוהבים בטטה ? גם תפוח אדמה הולך.

277124 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “המרק מושלם! הבת שלי שלא אוהבת מרקים, מבקשת אותו כל פעם מחדש. תודה על מתכון מנצח שמככב אצלי במטבח”

טל : “במילה אחת יאמי!!!!”

אילה : “פעם ראשונה שהצליח לי מרק אפונה
יצא מעדן”

יולי : “מרק מדהיםםםם
הבן שלי בן 3.5 אכל צלחת מלאה בשמחה גדולה…וכמובן גם אנחנו…תודה…מומלץ!!!!”

אודליה : “הכנתי פעם שניה. מרק קל להכנה ויצא פשוט נפלא. קצר מחמאות וחוסל”

אסנת : “המרק המועדף על בני בן ה-5! גם היום, למרות מזג האויר החם, ביקש שאכין לו את המרק 🙂
אני מכינה בכמות כפולה באופן קבוע, מרק מצויין !!! עכשיו על האש והריח נפלא…”

מוטי : “מרק מנצח!! קל להכנה וסופר טעים.
תודה ושאפו”

קלרה : “גשם.רוח.עננים.קר בחוץ.
וחם בפנים.עם מרק אפונה של ניקי.מדהים !!!!!!
תודה רבה רבה.אהבנו מאוד”

אורלי : “מרק נהדר! שמתי תפו”א וגזר כי לא היה לי בטטה, ויצא טעים ומיוחד, במרקם קטיפתי. הכל חוסל ואני הולכת להכין את המרק הזה שוב. תודה רבה ניקי על עוד מתכון מוצלח. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח :)”

גבי : “עוד מאכל טעים בטרוף נכנס לרשימת המועדפים של המשפחה. וכמה פשוט להכין. תודה לך ניקי שמאפשרת לי להיות סופר וומן.”

387
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרי

היי ניקי, איפה אפשר לדעתך לשלב פה גריסי פנינה ובאיזה שלב?

עינת

היי ניקי
האפונה מוכנה כשהיא מתפוררת או רק מתרככת .

אחרי 40 דקות על הגז היא התרככה במצב סביר לאכילה אבל עדיין לא רך לגמרי .

האם היא מוכנה?

בתודה לך אלופה.

סhnv

אם מוסיפים סודה לשתיה למרק, האפונה מתפרקת אחרי שעה וחצי -שעתיים ואז אין צורך לטחון את המרק…ורמובן שאז קוצצים את הירקות קטן..

אנג'לה

מה הכוונה אפונה יבשה?

רינת

הי ניקי יקרה,
אנחנו עושים ארוחה ל30 איש על בסיס דגים, לחמניות, סלטים, בורקסים וכו. רוצים להכין גם את המרק הזה. בכמה את חושבת שצריך להכפיל? 2 סירים עם כמות כפולה בכל סיר יספיקו?

שירה

היי ניקי יקרה,
אפשר לעשות את המתכון הזה בלי לטחון בבלנדר??

יוליה

רק רוצה לספר שאני מכינה את המרק לבן 11 החודשים שלי ומשדרגת אותו בירכיים או שוקיים עוף שאני מטגנת קצת עם הבצל לפני הוספת המים. יוצא מושלם (טוחנת בהתחלה את המרק בנפרד ואת העוף מוסיפה לטחינה נוספת לפני הגשה). מרק מדהים ואהוב על תינוקות, ילדים וגדולים!