מרק אפונה יבשה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק אפונה יבשה

זה אחד המרקים הכי קלים שהכנתי והוא נותן תוצאה נהדרת.
שעה על האש זה כל הסיפור והוא מוכן להגשה.
תדמיינו את הגשם ותכינו יופי של מרק מזכיר קצת את המרקים שהסבתות היו מכינות פעם. איזה כיף שהחורף הגיע ואפשר להתחיל להכין מרקים. מתכון קל פשוט וטעים ביותר.

4 מנות

 

מרכיבים:

כוס וחצי אפונה יבשה
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף.

2. לחתוך את הבטטה גס להוסיף לסיר יחד עם האפונה מים והתבלינים.

3. לבשל כשעה או עד שהאפונה רכה.

4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון לא עד הסוף להשאיר חתיכות קטנטנות.

*5. למזוג לקעריות ולהנות 🙂

Split pea soup

כדאי לדעת ש…
אין צורך להשרות את האפונה, חשוב להשתמש באפונה שלא נמצאת בבית הרבה זמן. למרק הזה יש נטייה להסמיך כשהוא עומד מומלץ להוסיף נוזלים תוך כדי חימום על האש.
לא אוהבים בטטה ? גם תפוח אדמה הולך.

361966 צפיות 61 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק נהדר, שנותן לנו דרך קלה וטעימה לשלב קטניות בתפריט היום יומי.
האפונה היא קטניה- גרגר המגיע בתרמיל ומכיל פחמימה, חלבון מן הצומח, סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים.
יחסית לקטניות אחרות כמו חומוס או שעועית, האפונה היבשה נחשבת כקלה לבישול, לא דורשת השריה ללילה ותוך כשעה יש לנו מרק מנצח!
בכל המרק כולו יש 8 יחידות אנרגיה (כל יחידה= כ100 קלוריות), בהנחה שמהסיר כולו יוצאות 8 קערות- כל קערה מכילה יחידת אנרגיה אחת. אפשר לאכול קערה או שתיים כארוחת צהריים או ערב. מתקבלת ארוחה מחממת ומשביעה לאורך זמן, בזכות הסיבים התזונתיים שבקטניות שסופחים אליהם את הנוזלים וממלאים את הקיבה.
נקודה חשובה נוספת: החלבון שבקטניות  (במקרה הזה האפונה) והחלבון שבדגנים (חמשת מיני דגן: חיטה, שעורה..) משלימים זה את זה ויוצרים ביחד חלבון איכותי ומלא. (כמו זה שבבשר, דגים וביצים)
אז האם רק מרק יכול להיות ארוחה? התשובה היא בהחלט כן.
אם החלטתם להוסיף לתוכו כמה כפות קוסקוס , כף קרוטונים/ שקדי מרק (שמכילים חיטה) או פשוט לאכול אותו עם פרוסת לחם שיפון או כוסמין- הרווחתם חלבון מלא עוד יותר.

מרק אפונה יבשהמרק אפונה יבשה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “המרק מושלם! הבת שלי שלא אוהבת מרקים, מבקשת אותו כל פעם מחדש. תודה על מתכון מנצח שמככב אצלי במטבח”

טל : “במילה אחת יאמי!!!!”

אילה : “פעם ראשונה שהצליח לי מרק אפונה
יצא מעדן”

יולי : “מרק מדהיםםםם
הבן שלי בן 3.5 אכל צלחת מלאה בשמחה גדולה…וכמובן גם אנחנו…תודה…מומלץ!!!!”

אודליה : “הכנתי פעם שניה. מרק קל להכנה ויצא פשוט נפלא. קצר מחמאות וחוסל”

אסנת : “המרק המועדף על בני בן ה-5! גם היום, למרות מזג האויר החם, ביקש שאכין לו את המרק 🙂
אני מכינה בכמות כפולה באופן קבוע, מרק מצויין !!! עכשיו על האש והריח נפלא…”

מוטי : “מרק מנצח!! קל להכנה וסופר טעים.
תודה ושאפו”

קלרה : “גשם.רוח.עננים.קר בחוץ.
וחם בפנים.עם מרק אפונה של ניקי.מדהים !!!!!!
תודה רבה רבה.אהבנו מאוד”

אורלי : “מרק נהדר! שמתי תפו”א וגזר כי לא היה לי בטטה, ויצא טעים ומיוחד, במרקם קטיפתי. הכל חוסל ואני הולכת להכין את המרק הזה שוב. תודה רבה ניקי על עוד מתכון מוצלח. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח :)”

גבי : “עוד מאכל טעים בטרוף נכנס לרשימת המועדפים של המשפחה. וכמה פשוט להכין. תודה לך ניקי שמאפשרת לי להיות סופר וומן.”

508
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

המרק על האש. הריח משכר…
מחכה בקוצר רוח לטעום ממנו.
תודה על עוד מתכון קל וטעים.

אבי

ניקי אלפי תודות, מאז שגיליתי את האתר כל ארוחת צהריים שלי כוללת “מתכון ניקי” וכולם מלקקים את האצבעות. אחותי אכלה אצלי והתלהבה, סיפרתי לה על האתר אבל אין לה אינטרנט. מותר לי לתת לה מתכונים ממך? ושוב תבורכי בשם כל הבעלים והילדים המרוצים….

ליטל

היי ניקי, אין לי בנמצא בטטה באיזור בו אני גרה, במה להחליף?

נירה

איזה כיף של מרק! כל כך פשוט להכנה, מהיר, מזין וטעים…
תודה 🙂

תהילה

ניקי יקרה, הכנתי את המרק כמעט לפי ההוראות שלך (החלפתי בטטה בגזר והוספתי סלרי).
יצא נפלא!
תודה לך. המתכונים שלך נפלאים ומחממים את ליבם של בני ביתינו
אני מאחלת לך רק טוב! את צריכה להיות מאושרת מאוד מהעובדה שהמאכלים שלך גורמים לשמחה ואהבה בכל כך הרבה בתים

דינה לוי

שלום לך ניקי!
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שאת
שולחת לי למייל, לגבי מרק האפונה, אני מכינה עם
בצל, שגם אני מטגנת אותו ביחד עם שום, והאפונה היבשה,
אני מכניסה חופן גדול של כוסברה, ומטבלת בכמון, מלח,
ופלפל שחור גרוס. ואחר כך אני טוחנת את זה עם מוט חיתוך.
תודה לך דינה לוי

עידית

הי ניקי. איזה אבקת מרק. ומה הכמות?