מרק בצל מוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל מוקרם

מרק בצל מוקרם

כל כך הרבה זמן רציתי לעלות מרקים לאתר ורק חיכיתי לחורף או לסימן של גשם בשביל להתפוצץ. אז החורף יהיו המון מרקים באתר והמבחר יגדל, בקיצור יהיה טעים כאן 🙂 הפעם מרק בצל עם פטריות, רק תדמיינו את הטעם בתוספת קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אח כמה טעים…

7 – 8 מנות

מרכיבים:

6 בצלים חצויים ופרוסים דק
20 ג’ חמאה מלוחה / חמאה רגילה
4 – 5 כפות שמן
חבילת פטריות שמפיניון
2 כפות קמח
250 מ”ל שמנת לבישול
7 כוסות מים
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח


הכנות:

1. להמיס חמאה ושמן בסיר חם, להוסיף את הבצלים ולטגן על אש בינונית כ 15 דקות תוך כדי בחישה.

2. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות, לערבב כוס מים ואת הקמח עד שהקמח נמס לגמרי ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המים, לתבל ולבשל 30 דקות.

3. להוסיף את השמנת לבשל עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
בהגשה מומלץ לפזר קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום. אי אפשר לוותר על הקמח ולמי שאין מספיק בצלים שיכין מרק אחר.
במקום החמאה אפשר לשים 3 כפות שמן.

10420 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרם

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “לא מהטוקבקיסטים אבל כשמדובר במרק כזה מדהים קשה שלא להגיב! מרק מושלם! אהבתי! תודה ניקי 🙂

מירי : “יצא מעולה!! בדיוק כמו במסעדות… מומלץ!!”

Tatiana : “יצא ממש טעים!!!!
בהחלט אכין את המרק הזה שוב.”


95
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעה

היי ניקי, אפשר לוותר על פטריות?

עינת

אני כרגע מכינה את המרק…לכסות או להשאיר פתוח את המכסה בזמן הבישול?

Judi

כמה זמן זה יכול להשאר במקרר?
תודה!

יעל

יצא ממש טעים!! תודה על המתכון הזה וגם על המתכונים האחרים!!

רעות אברוקין

טחנתי את המרק לפני הוספת השמנת ויצא מעולה! מאוד נוח לאכילה כשהמרק טחון גס.

1 5 6 7