יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק בצל מוקרם

5 נובמבר 2014
(Visited 24,745 times, 2 visits today)
מרק בצל מוקרם

מרק בצל מוקרם

כל כך הרבה זמן רציתי לעלות מרקים לאתר ורק חיכיתי לחורף או לסימן של גשם בשביל להתפוצץ. אז החורף יהיו המון מרקים באתר והמבחר יגדל, בקיצור יהיה טעים כאן 🙂 הפעם מרק בצל עם פטריות, רק תדמיינו את הטעם בתוספת קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אח כמה טעים…

7 – 8 מנות

מרכיבים:

6 בצלים חצויים ופרוסים דק
20 ג’ חמאה מלוחה / חמאה רגילה
4 – 5 כפות שמן
חבילת פטריות שמפיניון
2 כפות קמח
250 מ”ל שמנת לבישול
7 כוסות מים
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. להמיס חמאה ושמן בסיר חם, להוסיף את הבצלים ולטגן על אש בינונית כ 15 דקות תוך כדי בחישה.

2. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות, לערבב כוס מים ואת הקמח עד שהקמח נמס לגמרי ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המים, לתבל ולבשל 30 דקות.

3. להוסיף את השמנת לבשל עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
בהגשה מומלץ לפזר קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום. אי אפשר לוותר על הקמח ולמי שאין מספיק בצלים שיכין מרק אחר.
במקום החמאה אפשר לשים 3 כפות שמן.

מרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרם

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “לא מהטוקבקיסטים אבל כשמדובר במרק כזה מדהים קשה שלא להגיב! מרק מושלם! אהבתי! תודה ניקי 🙂

מירי : “יצא מעולה!! בדיוק כמו במסעדות… מומלץ!!”

Tatiana : “יצא ממש טעים!!!!
בהחלט אכין את המרק הזה שוב.”

הרשם
עדכן
131 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי, ט”ו בשבט שמח:-)
יש לי רק שמנת להקצפה. זה יכול לעבוד? היו כמה פעמים שהחלפתי המתכונים ויצא סבבה, השאלה אם גם כאן אפשר

תודה!!

תודה רבה על מתכון מושלם!

מרק מעולה!! לא רציתי אותו חלבי, אז החלפתי את החמאה במחמאה ואת השמנת בחלב שיבולת שועל ויצא מדהים.

האם אפשר קרם קוקוס במקום שמנת?

עוד שאלה.. סליחה.
לבשל עם מכסה או בלי? על אש גבוהה או נמוכה?

הי ניקי.
הכוסות במתכון זה כוס חדפ או כוס מדידה?

יאמייי. אין לי מילים אחרות לתאר את המרק הזה. פשוט טעים.ניקי, את פשוט אלופה.תודה רבה.
המתכון הכי טעים בכל העיר/ אין לי על להעיר.
פשוט מושלם/ הכי טעים בעולם.
כשר למהדרין/ לא נצרך לזה כוסמין
בעלי אומר “עוד!”/ ואני את המתכון משאירה בסוד.