מרק בצל מוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל מוקרם

מרק בצל מוקרם

כל כך הרבה זמן רציתי לעלות מרקים לאתר ורק חיכיתי לחורף או לסימן של גשם בשביל להתפוצץ. אז החורף יהיו המון מרקים באתר והמבחר יגדל, בקיצור יהיה טעים כאן 🙂 הפעם מרק בצל עם פטריות, רק תדמיינו את הטעם בתוספת קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אח כמה טעים…

7 – 8 מנות

מרכיבים:

6 בצלים חצויים ופרוסים דק
20 ג’ חמאה מלוחה / חמאה רגילה
4 – 5 כפות שמן
חבילת פטריות שמפיניון
2 כפות קמח
250 מ”ל שמנת לבישול
7 כוסות מים
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

הכנות:

1. להמיס חמאה ושמן בסיר חם, להוסיף את הבצלים ולטגן על אש בינונית כ 15 דקות תוך כדי בחישה.

2. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות, לערבב כוס מים ואת הקמח עד שהקמח נמס לגמרי ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המים, לתבל ולבשל 30 דקות.

3. להוסיף את השמנת לבשל עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
בהגשה מומלץ לפזר קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום. אי אפשר לוותר על הקמח ולמי שאין מספיק בצלים שיכין מרק אחר.
במקום החמאה אפשר לשים 3 כפות שמן.

26964 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרםמרק בצל מוקרם

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “לא מהטוקבקיסטים אבל כשמדובר במרק כזה מדהים קשה שלא להגיב! מרק מושלם! אהבתי! תודה ניקי 🙂

מירי : “יצא מעולה!! בדיוק כמו במסעדות… מומלץ!!”

Tatiana : “יצא ממש טעים!!!!
בהחלט אכין את המרק הזה שוב.”

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
הילה

לא מהטוקבקיסטים אבל כשמדובר במרק כזה מדהים קשה שלא להגיב! מרק מושלם! אהבתי! תודה ניקי 🙂

תמר

יש לי בזיליקום טרי. נראה לך שיהיה מוצלח להוסיף אותו? (או לפזר אפילו בסוף הבישול)

מור ליפשיץ

היי ניקי! כמה שמנת לבישול? 500 מל?

אורה מקובסקי

במילה אחת: “פגז”!!!!

צליל

היי ניקי!
המרק נראה מעולה,
איך אפשר להפוך את המרק הזה ל-ללא גלוטן?
אולי קורנפלור במקום?

תודה!

רעות

היי ניקי,

אפשר להחליף את החמאה במחמאה?
תודה!

מיכל

שלום ניקי, האם אפשר פטריות מקופסת שימורים?