מרק עדשים מהיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק עדשים מהיר

המרק הכי מבוקש באתר זה המרק העדשים, 20 דקות והוא מוכן כן 20 דקות ואני לא כותבת סתם. המרק יוצא נפלא חם ומפנק. מתכון מנצח למרק שווה ביותר פשוט קל ומהיר, בלי התעסקות ובלי טירחה. לא תפסיקו להכין אותו הוא ממכר ביותר.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

3/4 כוס עדשים אדומות / כתומות
2 תפוחי אדמה קטנים
2 גזרים
7 כוסות מים רותחים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לצקת את המים לסיר ולהרתיח.

2. לקלף את התפוחי אדמה והגזר ולגרד במגרדת בחורים הגדולים.

3. להוסיף את העדשים לסיר, להוסיף את הירקות המגורדים יחד עם התיבול לבשל כ 5 דקות.

*4. להנמיך קצת את האש לכסות חלקית ולבשל כ 10 דקות להוסיף את הפטרוזיליה לבשל עוד כ 10 דקות, לבדוק טעמים.

Quick Lentil soup

581648 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אז מה יש לנו כאן? מרק פשוט ומהיר שמורכב מקטניה וירקות,
בכל הסיר כולו יש לנו כ400 קלוריות. (הי! לא להיבהל, מתוך הסיר הזה יוצאות 4 קערות.)
כלומר בכל קערה יש לנו בדיוק מנת אנרגיה אחת (מנת אנרגיה= כ100 קלוריות).
מה מקסים במתכון הזה? העדשים שבמרק הן קטניה, שיש בה חלבון מן הצומח.
אפשר להשתמש בו בכיף כארוחת צהריים או כארוחת ערב מפנקת, חמימה, צמחונית ואפילו טבעונית!
*אגב, שילוב של דגנים וקטניה מייצר לנו חלבון איכותי אפילו יותר. אז אל תהססו לאכול אותו בתוספת פרוסת לחם מלא, 2 כפות קרוטונים או שקדי מרק.

מרק עדשים מהירמרק עדשים מהירמרק עדשים מהיר

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : “ניקי, תודה על מרק א-ל-י-פ-ו-ת-!!!
פשוט, טעים ובריא!”

שני : “רציתי להגיד לך שפעם ראשונה אני מכינה מרק עדשים והוא פשוט מווווושלם!!”

אילנה : “מרק מעולה! אנחנו מכינים אותו לפחות פעם-פעמיים בשבוע!”

מיכל “תודה רבה על עוד מתכון מנצח!! פשוט מעווולה!”

ברכה: “כבר הגבתי על המתכון הזה אחרי הפעם הראשונה שהכ

שרון : “מרק אליפות!!!! ראיתי את התגובות ומראש הכנתי יותר. בלי עבודה, בלי מאמץ ועדיין מדהיםםםםם”נתי אותו, אבל הייתי חייבת לעדכן שמאז זה הפך למרק הבית שלנו! אתמול היו מעל 15 אנשים בבית, רובם ילדים רעבים מאוד. הכנתי פי 4 מהכמות, תוך חצי שעה המרק היה מוכן וכולם טרפו אותו ושיבחו אותך בלי סוף.
תודה רבה רבה!!!”

אושרת : “מרק אליפות, תמיד קוטף שבחים!!!”

נירה : “המרק יצא מדהים!!! מכינה עכשיו שוב”

יעל : “ניקי יקרה,
המתכונים שלך מלאים באהבה, עם הבנה שרוצים טעים ומהיר. המרק יצא מוווושלם. כל יתר המתכונים. הכנתי עם הבת שלי את עוגת השוקולד עם הקצפת הערב, והיא בלעה את החתיכה שלה בביס. אני בדרך כלל גולשת שקטה, אבל חייבת לפרגן. תודההה”

נוניב : “מצטרפת לכל מילה!!
מרק כיף להכנה ועוד יותר לאכילה ואפילו יותר כשהילדים מנגבים את הצלחת וגומרים את הסיר.”

רבקה: “בס”ד ניקי אין עליך מאז שביתי הכניסה אותי לאתרך איני מפסיקה לקחת מתכונים ממך
מאחלת לך שכל חייך יהיו חמים ואוהבים כמו שאת גורמת לעניות דעתי להמון המון בתים בזה שהנשים מכינות את המתכונים שלך המהירים הקלים והזולים
תודה לך חמודה
רבקה”

אילה : “להכין את המרק הזה 4 פעמים בשבועיים.. אומר הכל!
תודה ניקי היקרה! מרק מעולה!”

יעל : “ניקי. אני אגיד אתזה שוב ושוב ו..שוב.. אין כמוך! אלופה! תענוג של מרק ואיזה ריח בייתי.. אפילו בת השנתיים אוכלת ואומרת תודה אמא! ואני אומרת תודה ניקי!”

763
תגובות

  הרשם  
עדכן
שלומית

מה לגבי טיגון בצל ושום לפני הוספת המים וכל השאר?

שלומית

איזה אבקת מרק מומלץ למרק זה? עוף? בצל? ירקות?

הודיה

הי ניקי,אם אני רוצה להכין את המרק לכמות של 25 איש.תוכלי לרשום לי בכמה להכפיל את התיבול?.תודה רבה

תמר

מרק מצוין! הקטנה שלי טרפה:) תודה רבה!

אורלי פרנק

אפשר להשתמש בעדשים ירוקות?

ג'סיקה

היי ראיתי שאם אני חותכת את הירקות לקוביות קטנות אז לבשל כ45 דקות האם מתאים להוסיף אטריות דקות למרק ?

1 51 52 53