


מרק עגבניות ובטטה
אני גדלתי על מרק עגבניות, אם יש מרק שאני הכי אוהבת לאכול זה מרק עגבניות. כשהסיר על האש הריחות במטבח משגעים, מרק מנחם עם טעם של פעם, לא רק לחורף מומלץ להכין אותו כל השנה, לא קשה להכנה.
מתכון מנצח למרק נהדר.
4 מנות
מרכיבים:
6 עגבניות
בצל בינוני
בטטה
כפית שום כתוש
250 מ”ל שמנת לבישול
כף פפריקה מתוקה
כף קמח (לא חובה)
5 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות ולסנן, להמתין שתי דקות לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות.
2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף כף שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס, להוסיף את העגבניות, את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לעגבניות, להוסיף את שאר המצרכים.
3. להרתיח להנמיך את האש לבשל 40 דקות, להעביר למעבד מזון לטחון שישארו חתיכות קטנטנות להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבישול לבשל 5 דקות לבדוק טעמים ולהגיש.
הוגש עם מאפינס ירקות
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת לבישול.
גולשים מכינים וממליצים:
חיה : “אבל המרק הזה טעים ברמות!!!
אני סיימתי 2 צלחות ובעלי 3 🙂 🙂
עכשיו כולי מלאה כוויות בלשון מרוב שלא הצלחתי לחכות.. 🙂
תודה ניקי על עוד מתכון מעולה!”
וואו מרק מלחיץ! בעלי אמר שזה המרק הכי טעים שהכנתי אי פעם, ממש גורמה. מומלץ מראש להכפיל כמויות. תודה!
היי ניקי
לטעמי ולטעם הילדים מרק מעולה ובול בטעמים. להורים שלי ובעלי היה חסר תיבול\תבלין משהו להרים קצת את הטעמים. מה היית הממליצה להוסיף? תודה
היי ניקי, אפשר לשים ריצ’ במקום השמנת לבישול?
רוצה שזה יהיה פרווה מצד אחד ומצד שני עשיר ומוקרם..
היי ניקי, יצא לי דליל. מה אפשר להוסיף?
חייבים שמנת? יש לי ילדים שרגישים לחלבי
היי ניקי, אפשר להכין בלי לטחון? זה עדיין יוצא טעים?
חוששת שיהיה מרק מתוק מדי. אולי לערבב עוד כף קמח. כי שמתי רק אחת. ואם כן, איך להוסיף?