יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק עגבניות ובטטה

3 דצמבר 2014
(Visited 14,584 times, 3 visits today)
מרק עגבניות ובטטה

מרק עגבניות ובטטה

אני גדלתי על מרק עגבניות, אם יש מרק שאני הכי אוהבת לאכול זה מרק עגבניות. כשהסיר על האש הריחות במטבח משגעים, מרק מנחם עם טעם של פעם, לא רק לחורף מומלץ להכין אותו כל השנה, לא קשה להכנה.
מתכון מנצח למרק נהדר.

4 מנות

מרכיבים:

6 עגבניות
בצל בינוני
בטטה
כפית שום כתוש
250 מ"ל שמנת לבישול
כף פפריקה מתוקה
כף קמח (לא חובה)
5 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות ולסנן, להמתין שתי דקות לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף כף שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס, להוסיף את העגבניות, את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לעגבניות, להוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש לבשל 40 דקות, להעביר למעבד מזון לטחון שישארו חתיכות קטנטנות להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבישול לבשל 5 דקות לבדוק טעמים ולהגיש.

הוגש עם מאפינס ירקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת לבישול.

מרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטה

 

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : "אבל המרק הזה טעים ברמות!!!
אני סיימתי 2 צלחות ובעלי 3 🙂 🙂
עכשיו כולי מלאה כוויות בלשון מרוב שלא הצלחתי לחכות.. 🙂
תודה ניקי על עוד מתכון מעולה!"

הרשם
עדכן
70 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן