מרק עגבניות ובטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות ובטטה

מרק עגבניות ובטטה

אני גדלתי על מרק עגבניות, אם יש מרק שאני הכי אוהבת לאכול זה מרק עגבניות. כשהסיר על האש הריחות במטבח משגעים, מרק מנחם עם טעם של פעם, לא רק לחורף מומלץ להכין אותו כל השנה, לא קשה להכנה.
מתכון מנצח למרק נהדר.

4 מנות

מרכיבים:

6 עגבניות
בצל בינוני
בטטה
כפית שום כתוש
250 מ”ל שמנת לבישול
כף פפריקה מתוקה
כף קמח (לא חובה)
5 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות ולסנן, להמתין שתי דקות לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף כף שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס, להוסיף את העגבניות, את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לעגבניות, להוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש לבשל 40 דקות, להעביר למעבד מזון לטחון שישארו חתיכות קטנטנות להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבישול לבשל 5 דקות לבדוק טעמים ולהגיש.

הוגש עם מאפינס ירקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת לבישול.

6452 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטה

 

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “אבל המרק הזה טעים ברמות!!!
אני סיימתי 2 צלחות ובעלי 3 🙂 🙂
עכשיו כולי מלאה כוויות בלשון מרוב שלא הצלחתי לחכות.. 🙂
תודה ניקי על עוד מתכון מעולה!”


36
תגובות

  הרשם  
עדכן
ברכי

מתכון מעולה!
איזה ירק את ממליצה להוסיף? אני מתכוונת לשמיר בזיליקום כוסברה וכדומה

רינה

ניקי היקרה!
חייבת להודות לך על המרק הנפלא הזה!
מצטטת את בעלי: “מרק פגז! כמו של מסעדות”

לי

יש לך מתכון שבמקום עגבניות אפשר עגבניות מרוסקות ובלי שמנת?
שייהיה פרווה??