מרק עגבניות ובטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות ובטטה

מרק עגבניות ובטטה

אני גדלתי על מרק עגבניות, אם יש מרק שאני הכי אוהבת לאכול זה מרק עגבניות. כשהסיר על האש הריחות במטבח משגעים, מרק מנחם עם טעם של פעם, לא רק לחורף מומלץ להכין אותו כל השנה, לא קשה להכנה.
מתכון מנצח למרק נהדר.

4 מנות

מרכיבים:

6 עגבניות
בצל בינוני
בטטה
כפית שום כתוש
250 מ”ל שמנת לבישול
כף פפריקה מתוקה
כף קמח (לא חובה)
5 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות ולסנן, להמתין שתי דקות לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף כף שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס, להוסיף את העגבניות, את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לעגבניות, להוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש לבשל 40 דקות, להעביר למעבד מזון לטחון שישארו חתיכות קטנטנות להחזיר לסיר להוסיף את השמנת לבישול לבשל 5 דקות לבדוק טעמים ולהגיש.

הוגש עם מאפינס ירקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת לבישול.

18093 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטהמרק עגבניות ובטטה

 

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “אבל המרק הזה טעים ברמות!!!
אני סיימתי 2 צלחות ובעלי 3 🙂 🙂
עכשיו כולי מלאה כוויות בלשון מרוב שלא הצלחתי לחכות.. 🙂
תודה ניקי על עוד מתכון מעולה!”

57
תגובות

  הרשם  
עדכן
לי

ניקי היקרה מכל מאז שהכרתי את האתר שלך כל דבר זה המתכונים שלך
רציתי לשאול אם יש לך מרק עגבניות שאפשר להשתמש בו בעגבניות מרוסקות וגם שהוא לא חלבי?!!?

קרן

שלום ,

מתאים להוסיף כאן קרפלך במלוי תפוח אדמה ?
תודה
קרן

שני

שהוא יהיה סמיך

שני

היי ניקי,
המרק יצא לי ממש מיימי
מה ניתן לעשות כדי שהוא יהיה מיימי

אושרת

ניקי צהריים טובים

יש לי עגבניות מרוסקות עם בצל האם ניתן להשתמש
יום נפלא

שלומית

שבוע טוב!
נראה מרק סוף הדרך.. רק שאלה קטנה- לחלוט זה אומר שאני שמה את העגבניות במים חמים על האש או רק במים חמים לא על האש?
ובשביל מה מסמנים אותם באיקס?
תודה רבה רבה!! 🙂

אביטל

אפשר שמנת צמחית?