יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות קלויות

14 דצמבר 2014
(Visited 3,466 times, 5 visits today)
מרק עגבניות קלויות

מרק עגבניות קלויות

אני אוהבת לסיים את היום עם מרק, הילדים הולכים לישון שקט בכל בית, לרגע אני נעצרת להנות מהשקט הסיר כבר חם על האש כל היום פינטזתי על צלחת מרק חם. מוזיקה שקטה ברקע צלחת מלאה מרק עגבניות, טעימות קטנטנות כי המרק חם כמו שאני אוהבת. אני אומר לכם דבר אחד, החיים נראים עכשיו הרבה יותר טובים.

4 מנות

מרכיבים:

8 עגבניות אדומות ויפות
3 גזרים חתוכים קטן קטן
6 כוסות מים
בצל בינוני
2 שיני שום
גבינת פרמזן
קרוטונים
כף פפריקה
מלח גס
כפית סוכר (לטעום)
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1. לחצות את העגבניות לפזר מעט מלח גס לאפות כחצי שעה בחום בינוני.

2. בינתיים לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לשים במיקסר את הבצל העגבניות והפפריקה + 3 כוסות מים ולטחון שישארו קצת חתיכות

3. להעביר לסיר להוסיף את הגזר סוכר ושארית המים ולתבל לבשל עד שהגזר רך בערך 30 דקות לכסות חלקית, לבדוק טעמים.

4. להגיש עם  פרמזן.

5. אפשר גם לבשל הכל על האש ולטחון לקראת הסוף. זה מי שלא רוצה להשתמש בתנור.

מרק עגבניות קלויות מרק עגבניות קלויות

מרק עגבניות קלויות

הרשם
עדכן
19 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יקרה,
אין לי מיקסר,
האם אפשר לחתוך את העגבניות גס ואז לאחר כמה דקות בישול לטחון את העגבניות במוט בתוך הסיר עם יתר הרכיבים ולהמשיך את הבישול?

בוקר טוב ניקי. האם יש הבדל בטעם בין עגבניות קלויות בתנור לבין בישול העגבניות עם יתר המצרכים? אם לא מקלפים את הקליפה לאחר הקליה היא לא מורגשת לאחר הריסוק? כדאי לקלף ?

ניקי המרק ילך טוב גם עם אוסיף בטטה?

אני מעדיפה מרק שהוא טחון.
ראיתי פה שרשמת להוסיף את הגזר לאחר הטחינה. אם אני רוצה אותו גם טחון, לבשל אותו קודם ולטגן עם העגבניות והבצל?

תודה לך – זה מתאים גם כמרק קר?

היי ניקי . מתי להוסיף את השום ??

היי ניקי
האם ניתן להכין את המרק בלי הגבינה?
בנוסף האם אפשר לשים את כל המרכיבים בסיר ופשוט לטחון?
לא מקלפים את העגבניות לפני?