לא רק לדיאטה מרק כרוב שווה!
זה אחד המתכונים הכי אהובים להכין עם כרוב ואני משתמשת בכרוב המון מסלטים ועד למוקפץ או אפוי בתנור הוא יוצא לא פחות ממושלם כל פעם. בחורף אני אוהבת להכין איתו מרקים למרות שהוא מבושל במרק הכרוב שומר על פריכות.
ואם עדיין לא ניסיתם אתם חייבים לנסות הוספתי ירקות נוספים והפעם הכנסתי גם עדשים אדומות זה יוצא סוג של נזיד עשיר טעים בריא עושה חשק לאכול ממנו שוב ושוב.
הגשם מטפטף בחוץ סיר מרק גדול על האש מבחינתי לא צריך יותר שום דבר, בתאבון.
5 מנות
מרכיבים:
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי כרוב קטן חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות / גזרים
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
ליטר וחצי מים
1/4 כוס עדשים אדומות
רסק עגבניות קטן 100 ג' (2 כפות)
כפית סוכר לבן
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
3/4 כפית כמון
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן להתחיל בטיגון הבצל כדקה להוסיף את הכרוב לטגן כ 5 דקות על אש גבוהה תוך כדי בחישה הוא מעט מתרכך.
2. להוסיף את הבטטות, תפוחי אדמה, עדשים כתומות, רסק עגבניות, סוכר, מים תבלינים ולערבב לאיחוד, להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולכסות.
3. לבשל כשעה לבדוק שכל הירקות רכים ולאזן טעמים.
מרק עדשים ב 2 דקות הכנה
מרק בצל
גולשים מכינים וממליצים:
מעין : "קראתי את המתכון והייתי סקפטית אבל היה לי כרוב במקרר ועדשים אדומות בארון אז החלטתי לנסות.
במילה אחת- מדהים!
בשתי מילים- מדהים מדהים!!
המרק פשוט מעולה!!!!!!!!!
תודה עצומה על עוד מתכון פשוט, קל, זריז ובטעם גן עדן."
לילך : "הכנתי את המרק הזה! הוא פשוט מעולה! מפתיע ולא צפוי. תודה"