מרק ערמונים
בעלי מבקש כבר המון זמן שאני אכין מרק ערמונים משום מה לא יצא לי.
אז בעלי החליט לקחת יוזמה את הערמונים הוא דאג לקנות והניח על השיש במקום בולט ומשם זה מצא את דרכו אל הסיר עם הרבה ירקות טובים.
יש אחלה מרק ערמונים, סמיך עשיר טעמים טובים בקיצור מרק לחורף.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
בצל
4 – 5 תפוחי אדמה ירושלמי גדולים
2 תפוחי אדמה קטנים
בטטה גדולה
שקית ערמונים בוואקום
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך גס את הירקות, לשים כ 4 כפות שמן לטגן כשתי דקות את הירקות לכסות במים וקצת יותר, לבשל כ 10 דקות ולתבל
2. להוסיף את הערמונים ולבשל עוד כ 20 דקות.
3. לטחון את המרק, אפשר להשאיר חתיכות קטנטנות. לבדוק טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
ליז : "וואו… מרק מהמם!!!
הכנתי לאירוח של 20 אנשים. כולם חשבו שזה מרק מדהים עם הרבה עבודה!"
ויקי : "אחד המרקים….. טעים בטירוף
לשידרוג- לפני הטחינה של המרק הוצאתי את הערמונים חתכתי ידנית והחזרתי למרק אחרי שנטחן, ללקק את האצבעות"
מוטי: "ממליץ בחום על המרק הזה, השילוב של הארטישוק הירושלמי והערמונים מעניק טעם עמוק ומיוחד, המרק קרמי מאד בלי טיפת שמנת. ליגה."