יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק שום ועגבניות

11 דצמבר 2014
(Visited 5,093 times, 1 visits today)
מרק שום ועגבניות

מרק שום ועגבניות

זה בדיוק המרק לימים כאלו, הוא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול, מרק חם קרמי מפנק ביותר!

מרכיבים:

2 בצלים
10 שיני שום
8 עגבניות
כפית סוכר
בטטה בינונית
ליטר וחצי מים
שמנת לבישול
כף פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן, לחצות את שיני השום ולהוסיף. לחתוך את הבטטה ולהוסיף.

2. לחתוך את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ולתבל לבשל כ 40 דקות לטחון ולהחזיר לסיר.

3. לבדוק טעמים להוסיף את השמנת.

הגשתי עם אצבעות שום קלועות ולביבות ירק

מרק שום ועגבניות

מרק שום ועגבניות

מרק שום ועגבניותמרק שום ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

ענתי : "עוד הצלחה מסחררת.
הבן שלי בן שש לא מפסיק לשבח ואוכל עוד ועוד
תודה!!"

שבעה ומרוצה : "וואווווווו המרק הזה באמת היה משהו!!!!!!!!!
פשוט ללקק את הצלחת
כבר המלצתי לכל מי שיכולתי…
תודה רבה רבה"

הרשם
עדכן
69 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי אפשר להכין בלי לטחון? או שזה לא יוצא טעים

בטיגון הבצל,
לחכות עד שהבצל משחים?

שלום. האם אפשר לוותר על השמנת?

ניקי! אין כמוך…
עשיתי את המרק והוא יצא מושלם!
בכלל, יש לי את האפליקציה שלך ואין ארוחה שאני לא משתמשת בה. התוצאות תמיד סוף הדרך…

אם אני מעוניין להכין את המרק לכמות של אנשים , 12-15 ליטר
איך אני מחשב את הכמויות?

תודה
אייל

תודה על התגובות המהירות את משהו…

פפריקה מרוקאית זה פפריקה חריפה או אדומה מתוקה?