מרק עגבניות עם סוד טעים
איזה פינוק של מרק במיוחד בימים הקרים שעוברים עלינו, אני מוצאת את עצמי בסיום של יום עבודה מפנטזת על מרק עגבניות קרמי סמיך אני מעלה את הסיר על האש המרק מבעבע לאיטו הצבע משגע אני ואביב מאוד אוהבים את המרק הזה.
בונוס קטן סוד שלי שמשדרג את המרק זה השום הוספתי הרבה והוא מורגש אין כמו שום לשדרוג המרק, בטעימה ראשונה העיניים נעצמות זה בדיוק המרק לאכול אחרי יום עבודה ארוך מרק מנחם מעלה זיכרונות משפחתיים של חום ואהבה.
חיבוק מאביב "אמא הכנת אחלה מרק" עשיתי את שלי 🙂
מרכיבים:
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
10 שיני שום פרוסות
8 עגבניות חתוכות לקוביות
כפית סוכר מעט יותר
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
ליטר וחצי מים (6 כוסות מים)
250 מ"ל שמנת לבישול (קופסא)
כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן זית לטגן את הבצלים על אש בינונית מידי פעם לערבב עד שהבצל מתחיל להזהיב להוסיף את שיני השום ולטגן מספר דקות חשוב לערבב שהשום לא ישרף עד שהשום מזהיב קלות.
2. להוסיף את הבטטה והעגבניות לטגן טיגון קצר להוסיף תבלינים ומים המים אמורים לכסות הכל ויותר, להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 40 דקות.
3. בעזרת מקל בלנדר לטחון להוסיף את השמנת לבישול מומלץ לבדוק טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
ענתי : "עוד הצלחה מסחררת.
הבן שלי בן שש לא מפסיק לשבח ואוכל עוד ועוד
תודה!!"
שבעה ומרוצה : "וואווווווו המרק הזה באמת היה משהו!!!!!!!!!
פשוט ללקק את הצלחת
כבר המלצתי לכל מי שיכולתי…
תודה רבה רבה"