מרק ירקות שורש סמיך ועשיר
מתכון למרק ירקות טעים במיוחד סמיך וקרמי, מחפשים מרק קל ליום חורפי שיעשה לכם טוב על הלב ? קבלו את המרק המושלם ליום חורפי וגשום.
הכי טעים שיש.
כ 4 מנות
מרכיבים:
5 ארטישוק ירושלמי
3 תפוחי אדמה בינוניים
גזר גדול
בטטה בינונית
2 בצלים
3 שיני שום
200 ג' דלעת
250 מ"ל שמנת לבישול
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות בינוניות, את הבצל לחתוך לקוביות קטנות.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לשים בסיר 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון, להוסיף את הירקות לטגן במשך 10 דקות תוך כדי בחישה.
3. לכסות את הירקות במים וקצת יותר לתבל ולבשל על אש בינונית כ 45 דקות.
4. לטחון את המרק במעבד מזון ולהחזיר לאש לבישול קצר להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.
הוגש עם לביבות ירק ועגבניות שרי מיובשות
כדאי לדעת ש…
לא חייבים את את השמנת, במידה ואין תפוח אדמה ירושלמי תוסיפו עוד 2 בטטות בינוניות, ניתן להכין יום קודם, אם סמיך מידי להוסיף קצת מים.
גולשים מכינים וממליצים:
שם: "חזרתי לדווח- יצא מדהים! מראש הכפלתי כמויות. מרק מיוחד וטעים טעים."
רבקה : "הכנתי, יצא מושלם!!!!!"
שרון : "מהמםםםםם…. טעים, משביע, סמיך ומנחם…יופי של מרק. המון תודה ויישר כוח על המתכונים הקלים, הטעימים והמצויינים."
מיטל : "המרק יצא מווווווושלם!!!
כל כך כל כך טעים ומנחם, בייחוד לימים הקרים שהתחילו…"