מרק ארטישוק ירושלמי
יש בי אהבה גדולה לירק הזה ומכיוון שהוא מופיע רק פעם בשנה בסתיו זה בדיוק הזמן להכין איתו מרק מהמם! למי שעדיין לא מכיר תדעו לכם שזה הירק הכי טעים שיש, עזבו תפוחי אדמה הוא יותר טעים מכל תפוח אדמה שתאכלו.
במרק הוא יוצא קטיפתי סמיך זה ירק שמתאים בצורה מושלמת למרקים אני מוסיפה שמנת שנותנת טעם עדין שמשתלב עם הירושלמי, אני לא יוצאת בהכרזות ולא אומרת שהחורף הגיע אבל בערבים מתחיל להיות קריר.
אין כמו מרק ארטישוק ירושלמי חם ואם כבר מתחילים את עונת המרקים אז המרק הזה הוא התחלה נהדרת.
4 מנות
מרכיבים:
9 ארטישוק ירושלמי גדולים
2 בצלים
3 שיני שום
בטטה בינונית
דלעת קטנה
250 מ"ל שמנת לבישול (קופסא)
2 כפות א. מרק
חצי כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. אני ממליצה לקנות ארטישוק ירושלמי עם כמה שפחות בליטות, לקלף את הארטישוק ולשטוף היטב להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הקסביה 5 דקות ולסנן. (לא לוותר על השלב הזה אתם תודו לי)
2. לחתוך את הירקות לקוביות לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הירקות כ 10 דקות ולכסות עם מים וקצת יותר להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהשמנת לכסות ולבשל אש בינונית כ 40 דקות.
3. לטחון את המרק למחית חלקה להוסיף את השמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.