מרק קניידלאך
הגיע הזמן למרק הכי מסורתי בחג כזה ששום חג פסח לא מושלם בלעדיו רק תדעו שאצלי מבקשים את המרק עם הקניידלאך כל הזמן, אני דואגת להכין את הקניידלאך עננים כלומר רכים ואוורירים שיתאימו לילדים.
תתחילו לאכול ממנו ולא תרצו להפסיק ואחרי הרבה הפצרות ובקשות הצלחתי להוציא את המתכון מאמא שלי וכשאמא שלי נותנת מתכון חייבים להכין זה בינגו כל פעם מחדש, מרק קניידלך מסורתי עם כדורים שמנמנים רכים ונימוחים שכיף לאכול
ובתוך המרק זאת חגיגה אמיתית בחג מנה ראשונה מושלמת.
26 כדורים
מרכיבים:
240 ג' קמח מצה (2 כוסות)
2 ביצים מופרדות חלמון – חלבון
2 כוסות מים
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
מרק:
4 גזרים
3 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום
1/4 חבילת שמיר קצוץ / פטרוזיליה
2 ליטר מים
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לשים את הקמח מצה בקערה, להרתיח סיר קטן עם מים וא. מרק, ברגע שרותח להוסיף את השמן להוריד מהאש לצקת על הקמח מצה לערבב עד שכל הנוזלים נספגים בקמח מצה, להוסיף את החלמונים (צהוב) והפטרוזיליה ולערבב לתערובת אחידה.
2. להקציף חלבונים במהירות בינונית – גבוהה לקצף רך ולערבב עם תערובת הקמח מצה, להרטיב את הידיים ולהכין כדורים בגודל כדור פינג פונג.
3. להרתיח ליטר מים עם כף א. מרק להוסיף מחצית מהכדורים ולבשל כ 10 דקות מרגע הרתיחה הקניידלך אמורים לצוף על פני המים זה הסימן שצריך להוציא אותם ולהכניס את המחצית השנייה של הכדורים, כאן הבישול אפילו יותר מהיר.
4. הכנת המרק: לחתוך את הירקות לקוביות, לשים בסיר 2 – 3 כפות שמן להוסיף את הירקות ולטגן כמה דקות. להוסיף את המים פטרוזיליה ולתבל לבשל כ 30 דקות אש בינונית מכוסה.
5. בהגשה אני מחממת את המרק ומוסיפה את הקניידלאך ל 15 דקות חימום.
גולשים מכינים וממליצים:
סימה : "וואו וואו איזה קניידלך!! מושלמים!! כבר שנים אני מכינה אבל לא יוצאים לי כאלה אוריריים וטעימים! תודה ניקי גם בשם הקטנים שהתענגו"
מלי : "ניקי תקשיבי המתכון הזה מטורף . הוספתי סלרי גם למרק. אבל אדייייר"