יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות וגריסים פרווה

28 אוקטובר 2015
(Visited 6,165 times, 1 visits today)
מרק עגבניות וגריסים פרווה

מרק עגבניות וגריסים פרווה

אתם חושבים על מרק ומה עולה לכם לראש ? מרק עגבניות סמיך עשיר עם גריסים, כל ביס לקחת לאט ולהנות ממרק מושלם וחורפי.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

4 עגבניות
2 גזרים גדולים
בצל
2 שיני שום
תפוח אדמה בינוני
כף רוטב צ'ילי מתוק
ליטר מים וקצת יותר
שליש כוס גריסים
כפית סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לקוביות, לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את שאר המצרכים לטגן כמה דקות, להוסיף את אר המצרכים, להרתיח ולהנמיך לבינוני.

2. לבשל כ 40 דקות לטחון את המרק, אפשר להשאיר חתיכות מי שאוהב.

3. להחזיר לסיר לעוד דקה שתיים ולבדוק טעמים.

מרק עגבניות וגריסים סמיך וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

גולדי : "ממש מעולה, ניקי.
מתענגים עכשיו על כל כף מלאת טעמים משביעים…
תודה רבה!!"

הרשם
עדכן
52 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה עם מלח?

אם אני רוצה להכין כמות קטנה יותר, להוריד בחצי כל דבר?

ניקי היקרה
וואוו איזה מרק
כל כך טעים!
לא להאמין שאין
בו שמנת
מודה לך מאוד
על מתכון מעולה!
שבת שלום❤

שבוע טוב ניקי, יש דרך לשלב עוף במרק הזה?

היי ניקי, לא לקלף את העגבניות?
הקליפה לא תפריע מבחינה מרקמית?
תודה

באיזה שלב מוסיפים את הגריסים?
האם לטחון גם אותם?

היי ניקי..אפשר עגבניות מרוסקות במקום עגבניות רגילות? ואם כן כמה?