יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק לקוסקוס

11 נובמבר 2015
(Visited 50,277 times, 21 visits today)
מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוס

אני עומדת לשגע אתכם החורף עם מרקים מכל המינים ומכל הסוגים, בקיצור עומד להיות טעים חם ומפנק אז תישארו בסביבה עומד להיות חם וטעים.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
שני ליטר מים
שני תפוחי אדמה
200 ג’ דלעת
שני גזרים
חצי כוס גרגירי חומוס
2 קישואים
כף רסק עגבניות
פלפל חריף קצוץ דק
כף פפריקה מרוקאית
מעט סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את כל הירקות לקוביות, לשים בסיר חם 4 כפות שמן את כל הירקות לטגן כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים.

2. לבשל כחצי שעה להוסיף את גרגרי החומוס ולבשל עוד כ 15 דקות.

3. להגיש עם קוסקוס.

מרק לקוסקוסמרק לקוסקוסמרק לקוסקוס

הרשם
עדכן
98 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה רבה, יצא ממש ממש מעולה, קצר הרבה תשבוחות , כמעט חוסל סיר שלם, לא הפסיקו לאכול. ושוב תודה על המתכון

היי ניקי האם אפשר להכין מהיום ליום שישי ?

היי ניקי לחצי כמות להשים חצי מהכל ? כולל מים ותבלינים ?
ושאלה נוספת האם מתאים להחליף את הדלעת בבטטה?
תודה !

היי ניקי, האם אפשר להוסיף עוף, ואם כן איזה חלקים את ממליצה ומתי? תודה ויום טוב

היי ניקי תוכלי להמליץ לי על קציצות שמתאימות והאם לבשל אותן בתוך המרק ?
ועוד שאלה ברשותך אם אני מכינה ל4 אנשים איך להקטין את הכמויות?
תודה רבה

טעים בטירוף!!!!!

שלום ניקי!
אפשר להשתמש בחומוס יבש מושרה? אם כן, מניחה שצריך בישול מקדים. כמה זמן?
תודה וגמר חתימה טובה!