מרק כרוב מעולה
אני כל הזמן מחפשת הזדמנויות להשתמש בכרוב, הירק המופלא הזה לא מקבל את הכבוד הראוי לו וחבל וכל פעם שיש לי כרוב זאת חגיגה אם זה הסלט ירקות המופלא של אמא שלי או סטייק כרוב (אמאל'ה איזה טעים) והסלט כרוב ההורס שלי.
שום ירק לא נותן את המרקם הנהדר של הכרוב, הפריכות בכל ביס זאת תמיד הפתעה, לפעמים כשאני מגישה את המרק שואלים אותי מה שמתי בפנים שנותן טעם כזה טעים לוקח זמן לזהות את הכרוב ובדרך גומרים את הקערה ומבקשים תוספת.
הכרוב זה הסוד הטעים שלי שנותן שדרוג למתכונים בלי שמזהים אותו זה נשאר בינינו 🙂
5 מנות
מרכיבים:
300 כרוב (קטן) חתוך לקוביות קטנות
שן שום שמנמנה
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות גריסי פנינה / עדשים אדומות
ליטר וחצי מים
כפית שטוחה כורכום
רבע כפית חוויאג'
2 כפות א. מרק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן בכמות שיכסה את התחתית לטגן את הכרוב כ 5 דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב שהכרוב לא ישרף, להוסיף את התפוחי אדמה, שום, גזר ותבלינים.
2. להוסיף את המים להרתיח להוסיף את הגריסים לכסות להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 45 דקות.
3. לבדוק טעמים.
כשיש לי עגבניות שרי אני מוסיפה 7 – 8 עגבניות כמו שהן, לפעמים גם כוס ירקות מוקפצים קפואים.
גולשים מכינים וממליצים:
מנוחה : "ניקי יצא מושלם!!!
אחד המרקים הטובים"
תהילה : "היי ניקי, אתמול הכנתי לראשונה את המרק הזה ו.. נגמר. היום בצהריים הכנתי אותו שוב ו.. נגמר! ל5 תאמיני אבל עכשיו מבעבע לי סיר על הכיריים עם אותו המרק והילדים באים לבדוק כל רגע "אם המרק כבר מוכן.."
מה יש להגיד..
תודה! חיממת את ליבנו ממש עם המתכון הזה וזה כלל לא מובן מאליו!"