יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עוף עיראקי עם אורז

16 דצמבר 2015
(Visited 13,834 times, 3 visits today)
מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורז

רוב המרקים שאני מכינה הם פרווה עם המון ירקות, צריך להיות מרק עוף טעים מאוד בשביל שאני אכין זאת לא הבחירה הראשונה שלי.
יש מספר מועט של מרקים עם עוף ובשר שמלווים אותי לאורך השנים ואותם אני מקפידה להכין.
למה המרק הזה טוב ? יש עוף כלומר מנה עיקרית + אורז בכמות יפה בצל ושום ומקבלים כאן מרק שהוא ארוחה ממלא את הבטן יופי.
אני מוסיפה פוקצ’ה ליד וזה נהדר. שתי קעריות והבטן מלאה לא צריך יותר כלום.
בשנים עברו הייתי מגישה חלקי עוף שלמים בתוך המרק השתדרגתי ואחרי שהמרק מוכן אני מורידה את העוף מהכנפיים חותכת קטן – בינוני ומחזירה למרק זה יוצא אליפות המרק היה יותר טעים אחלה מרקם ותחשבו על הילדים יותר קל להם לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות / 5 שוקיים
ליטר וחצי מים
2 בצלים
2 שיני שום
חצי כוס אורז בסמטי
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
פטרוזיליה
קורט קינמון
חצי כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1.  לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את העוף עד שהוא מזהיב משני הצדדים כ 6 – 7 דקות כדאי לכסות זה משפריץ. לחתוך את הבצל והשום לקוביות לטגן כשתי דקות, אם קשה אז לפזר מעל העוף.

2. להוסיף את הרסק סוכר, תבלינים, לקצוץ 1/4 חבילת פטרוזיליה להוסיף למרק ולבשל 40 דקות.

3. להשרות את האורז 15 דקות במים ולסנן, להוסיף למרק לבשל 25 דקות על אש בינונית – נמוכה, לבדוק טעמים,

4. להוציא את העוף החוצה  להוריד את העוף מהעצמות (זה יורד בקלות) לחתוך לחתיכות קטנות ולהחזיר למרק. מומלץ להמתין כשעה לפני שאוכלים לא חובה.

כדאי לדעת ש…
אורז רגיל ללא השרייה, חזה עוף לא מתאים.

מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורזמרק עוף עיראקי עם אורז

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי אתמול בערב ולא האמנתי כשהסיר נשאר ריק והבנות ביקשו עוד…”

שימי : “היי ניקי, הכנתי בצהריים את המרק ולא הפסיקו לטרוף עד שנגמר.
אני משבחת ומהללת את האתר שלך בכל יום. כל מתכון אליפות !!!!”

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתי מוסיפים את המים ?
רותחים או קרים?
מתבלים מתי ?
מה הכונה “אם קשה אז לפזר מעל העוף”
ממש לא ברור.

מה לגבי העור של השוקיים? האם להוריד לפני הטיגון?

האם יש תחליף או אפשר לוותר על מיץ לימון? אין לי בבית…..

ניקי,
זה לא במקרה מתכון לצ’ורבה, שהוא למעשה של הרומנים? אני עירקית וזה מזכיר לי צ’ורבה שאכלתי הרבה אצל אמא

היי אפשר להוסיף כוסברה במקום פטרוזיליה?

אפשר להשתמש באורז מוכן? נשאר לי מאתמול חצי סיר אורז בסמטי.

היי ניקי,נראה לי ששכחת לציין באיזה שלב מוסיפים את המים. כנראה לפני הבישול של ה 40 דקות. נכון?