יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עוף עיראקי עם אורז

16 דצמבר 2015
(Visited 15,426 times, 2 visits today)
מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורז

רוב המרקים שאני מכינה הם פרווה עם המון ירקות, צריך להיות מרק עוף טעים מאוד בשביל שאני אכין זאת לא הבחירה הראשונה שלי.
יש מספר מועט של מרקים עם עוף ובשר שמלווים אותי לאורך השנים ואותם אני מקפידה להכין.
למה המרק הזה טוב ? יש עוף כלומר מנה עיקרית + אורז בכמות יפה בצל ושום ומקבלים כאן מרק שהוא ארוחה ממלא את הבטן יופי.
אני מוסיפה פוקצ'ה ליד וזה נהדר. שתי קעריות והבטן מלאה לא צריך יותר כלום.
בשנים עברו הייתי מגישה חלקי עוף שלמים בתוך המרק השתדרגתי ואחרי שהמרק מוכן אני מורידה את העוף מהכנפיים חותכת קטן – בינוני ומחזירה למרק זה יוצא אליפות המרק היה יותר טעים אחלה מרקם ותחשבו על הילדים יותר קל להם לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות / 5 שוקיים
ליטר וחצי מים
2 בצלים
2 שיני שום
חצי כוס אורז בסמטי
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
פטרוזיליה
קורט קינמון
חצי כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1.  לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את העוף עד שהוא מזהיב משני הצדדים כ 6 – 7 דקות כדאי לכסות זה משפריץ. לחתוך את הבצל והשום לקוביות לטגן כשתי דקות, אם קשה אז לפזר מעל העוף.

2. להוסיף את הרסק סוכר, מים, תבלינים, לקצוץ 1/4 חבילת פטרוזיליה להוסיף למרק ולבשל 40 דקות.

3. להשרות את האורז 15 דקות במים ולסנן, להוסיף למרק לבשל 25 דקות על אש בינונית – נמוכה, לבדוק טעמים,

4. להוציא את העוף החוצה  להוריד את העוף מהעצמות (זה יורד בקלות) לחתוך לחתיכות קטנות ולהחזיר למרק. מומלץ להמתין כשעה לפני שאוכלים לא חובה.

כדאי לדעת ש…
אורז רגיל ללא השרייה, חזה עוף לא מתאים.

מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורזמרק עוף עיראקי עם אורז

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : "הכנתי אתמול בערב ולא האמנתי כשהסיר נשאר ריק והבנות ביקשו עוד…"

שימי : "היי ניקי, הכנתי בצהריים את המרק ולא הפסיקו לטרוף עד שנגמר.
אני משבחת ומהללת את האתר שלך בכל יום. כל מתכון אליפות !!!!"

הרשם
עדכן
76 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתי מוסיפים את המים?

מתי מוסיפים את המים ?
רותחים או קרים?
מתבלים מתי ?
מה הכונה "אם קשה אז לפזר מעל העוף"
ממש לא ברור.

מה לגבי העור של השוקיים? האם להוריד לפני הטיגון?

האם יש תחליף או אפשר לוותר על מיץ לימון? אין לי בבית…..

ניקי,
זה לא במקרה מתכון לצ'ורבה, שהוא למעשה של הרומנים? אני עירקית וזה מזכיר לי צ'ורבה שאכלתי הרבה אצל אמא

היי אפשר להוסיף כוסברה במקום פטרוזיליה?

אפשר להשתמש באורז מוכן? נשאר לי מאתמול חצי סיר אורז בסמטי.