מרק עוף עיראקי עם אורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורז

רוב המרקים שאני מכינה הם פרווה עם המון ירקות, צריך להיות מרק עוף טעים מאוד בשביל שאני אכין זאת לא הבחירה הראשונה שלי.
יש מספר מועט של מרקים עם עוף ובשר שמלווים אותי לאורך השנים ואותם אני מקפידה להכין.
למה המרק הזה טוב ? יש עוף כלומר מנה עיקרית + אורז בכמות יפה בצל ושום ומקבלים כאן מרק שהוא ארוחה ממלא את הבטן יופי.
אני מוסיפה פוקצ’ה ליד וזה נהדר. שתי קעריות והבטן מלאה לא צריך יותר כלום.
בשנים עברו הייתי מגישה חלקי עוף שלמים בתוך המרק השתדרגתי ואחרי שהמרק מוכן אני מורידה את העוף מהכנפיים חותכת קטן – בינוני ומחזירה למרק זה יוצא אליפות המרק היה יותר טעים אחלה מרקם ותחשבו על הילדים יותר קל להם לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות / 5 שוקיים
ליטר וחצי מים
2 בצלים
2 שיני שום
חצי כוס אורז בסמטי
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
פטרוזיליה
קורט קינמון
חצי כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1.  לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את העוף עד שהוא מזהיב משני הצדדים כ 6 – 7 דקות כדאי לכסות זה משפריץ. לחתוך את הבצל והשום לקוביות לטגן כשתי דקות, אם קשה אז לפזר מעל העוף.

2. להוסיף את הרסק סוכר, תבלינים, לקצוץ 1/4 חבילת פטרוזיליה להוסיף למרק ולבשל 40 דקות.

3. להשרות את האורז 15 דקות במים ולסנן, להוסיף למרק לבשל 25 דקות על אש בינונית – נמוכה, לבדוק טעמים,

4. להוציא את העוף החוצה  להוריד את העוף מהעצמות (זה יורד בקלות) לחתוך לחתיכות קטנות ולהחזיר למרק. מומלץ להמתין כשעה לפני שאוכלים לא חובה.

כדאי לדעת ש…
אורז רגיל ללא השרייה, חזה עוף לא מתאים.

14590 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עוף עיראקי עם אורז

מרק עוף עיראקי עם אורזמרק עוף עיראקי עם אורז

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי אתמול בערב ולא האמנתי כשהסיר נשאר ריק והבנות ביקשו עוד…”

שימי : “היי ניקי, הכנתי בצהריים את המרק ולא הפסיקו לטרוף עד שנגמר.
אני משבחת ומהללת את האתר שלך בכל יום. כל מתכון אליפות !!!!”

55
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוסנת

הי ניקי יש אפשרות להכין את המרק חצי כמות? בצל 1 וכו…?

שרון

עכשיו קלטתי שאין לי מיץ לימון ואני כבר בתהליך הטיגון. מה עושים???

שימי

היי ניקי, הכנתי בצהריים את המרק ולא הפסיקו לטרוף עד שנגמר.
אני משבחת ומהללת את האתר שלך בכל יום. כל מתכון אליפות !!!!

ריקי

היי ניקי.
במקום כנפיים שמתי שוקיים. ריח
המרק מפיץ ריח טוב בכל הבית.
תודה ענקית

סימה

היי ניקי!!
מה את אומרת?אני רוצה להפחית מים ולהוסיף אורז, כדי לקבל מנה של עוף עם אורז, ולא מרק??
אתמול הכנתי את המרק עדשים ובטטה, מה אגיד לך? סיפור של הצלחה!! אין מי שלא טרף…

לאה

היי ניקי!
תודה על המתכונים שלך..
איך את מנקה את העוף לפני? את מבשלת אותו לפני המרק?
תודה

סמדר

אז אחרי תקופה ארוכה שאני לא מעיזה לבגוד בעוף הצהוב, עבר סופ”ש עם 2 בנות חולות, ורק בשמונה בערב היום נזכרתי שגם מחר הן בבית וצריך להכין להן ארוחת צהריים. החלטתי לגוון ונזכרתי במתכון הזה. הכנתי באמצע כל הבלגן, עכשיו הן כבר ישנות, התבשיל מוכן, כל הבית מלא ריח טוב והטעם.. מעולה. תודה שוב ניקי על החיים הקלים. נשיקות ממני