מרק ירקות וגריסים מעולה
שומעים את הגשם בחוץ ? הגיע הזמן לעלות מרק גריסים וירקות על האש הריח הורס איזה מרק טעים אפילו אביב אוהב לאכול אותו. לקחת את כל הירקות שיש במקרר לגרד ולזרוק לסיר בריא טעים ומזין.
עשיר בטעמים קל ופשוט להכנה כל הסוד של המרק זה בטריות של הירקות כל השאר אני משאירה לאש לעשות מרק מהמם לחורף, אני יכולה לומר שהוא להיט בחורף אצל הגולשים.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
בצל גדול חתוך קטן
כף סוכר חום
2 שיני שום
2 גזרים מגורדים גס
3 כפות גריסי פנינה
כף עדשים אדומות
קישוא מגורד
ליטר וחצי מים
בטטה בינונית מגורדת
3 כפות שמיר קצוץ / פטרוזיליה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לשים בסיר חם 4 כפות שמן להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הסוכר ולטגן עד שכל הסוכר נמס. להוסיף את השום לדקה טיגון ואת שאר הירקות לערבב כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים.
2. לבשל כ 10 דקות להוסיף תבלינים ולבשל כ 30 דקות. כ 10 דקות לפני הסוף להוסיף את השמיר.
גולשים מכינים וממליצים:
לירון : "מרק נדיר!
תודה על ארוחת ערב מופלאה שארגנת לנו!"
תמר : "וואהו!!!
מרק מעולה!!!
הולך לככב אצלינו בחורף!"
דבורה : "יצא מושלם
הרבה זמן לא אכלתי מרק כל כך טעים"
אסתי : "המרק יצא מ ע ו ל ה !!! מנסיון עם מרקים מ ע ו ל י ם אחרים שלך, שילשתי את הכמיות כדי שלא יגמר מהר וכדי שיותר סועדים ייהנו ממנו. תודה"
אדוה: "תודה לך על הכול!!! הכנתי את המרק הזה, קציצות חזה עוף ברוטב שלך, פטריות מוקפצות עם השעועית שלך וגם פירה…הכול יצא אש!!! איך לא הכרתי אותך קודם?!?!?!"
סיגל : "תודה רבה. יצא מצוין! הכנתי עם מקלות לחם ליד. ליקקו את האצבעות."
דבי : "ניקי היקרה
כל פעם את מדהימה אותי עם מתכונים קלים ומעולים.
הפעם פשוט שברת את השיא.
אין דרך לתאר את המרק הזה כל כך קל להכין אך התוצאה פשוט מדהימה"
מיכל : "קל בטירוף להכנה ופשוט מדהים מדהים מדהים!"
גיטה : "ניקי יקרה, קבלי את המחמאה הכי גדולה שיש )מבני משפחתי הלא אכלנים ובפרט לא מרקי ירקות):
בתחילה התינוק, שלא הרגיש טוב, אכל ארוחת ערב מוקדמת. טרף 2 צלחות. אחכ הגיעו שלושת הצוציקים הבררנים – טרפו גם. ואז בעלי הגיע שכאמור לא מת על מרקים. בלע, והתלונן שנשאר כל כך מעט.
וכל זה עוד בלי שהיו לי בטטה ושמיר (שמתי במקום תפוא" חתוך לקוביות וסלרי).
אז תודה לך יקירתי. תמיד משתלמת ( ;"
ליטל : "הכנתי את המרק עשרות פעמים יצא מושלם..ועוד כמה מרקים מכאן..תודה שדרגת לנו את החורף"