יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק ירקות וגריסים מעולה

15 נובמבר 2016
(Visited 104,162 times, 16 visits today)
מרק ירקות וגריסים מעולה

מרק ירקות וגריסים מעולה

חיכיתי לחורף הזה, להתענג על צלחת מרק ירקות, אני אוהבת את הסמיכות של המרק ועוד הוספתי גריסים ועכשיו זה הפך לארוחה שלמה. מרק עשיר סמיך משביע, מושלם לכל יום חורפי. תפנקו את עצמכם בכיף.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

בצל גדול חתוך קטן
כף סוכר חום
2 שיני שום
2 גזרים מגורדים גס
3 כפות גריסי פנינה
כף עדשים אדומות
קישוא מגורד
ליטר וחצי מים
בטטה בינונית מגורדת
3 כפות שמיר קצוץ
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לשים בסיר חם 4 כפות שמן להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הסוכר ולטגן עד שכל הסוכר נמס. להוסיף את השום לדקה טיגון ואת שאר הירקות  לערבב כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים.

2. לבשל כ 10 דקות להוסיף תבלינים ולבשל כ 30 דקות. כ 10 דקות לפני הסוף להוסיף את השמיר.

מרק ירקות וגריסים מעולהמרק ירקות וגריסים מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : "מרק נדיר!
תודה על ארוחת ערב מופלאה שארגנת לנו!"

תמר : "וואהו!!!
מרק מעולה!!!
הולך לככב אצלינו בחורף!"

דבורה : "יצא מושלם
הרבה זמן לא אכלתי מרק כל כך טעים"

אסתי : "המרק יצא מ ע ו ל ה !!! מנסיון עם מרקים מ ע ו ל י ם אחרים שלך, שילשתי את הכמיות כדי שלא יגמר מהר וכדי שיותר סועדים ייהנו ממנו. תודה"

אדוה: "תודה לך על הכול!!! הכנתי את המרק הזה, קציצות חזה עוף ברוטב שלך, פטריות מוקפצות עם השעועית שלך וגם פירה…הכול יצא אש!!! איך לא הכרתי אותך קודם?!?!?!"

סיגל : "תודה רבה. יצא מצוין! הכנתי עם מקלות לחם ליד. ליקקו את האצבעות."

דבי : "ניקי היקרה
כל פעם את מדהימה אותי עם מתכונים קלים ומעולים.
הפעם פשוט שברת את השיא.
אין דרך לתאר את המרק הזה כל כך קל להכין אך התוצאה פשוט מדהימה"

מיכל : "קל בטירוף להכנה ופשוט מדהים מדהים מדהים!"

גיטה : "ניקי יקרה, קבלי את המחמאה הכי גדולה שיש )מבני משפחתי הלא אכלנים ובפרט לא מרקי ירקות):
בתחילה התינוק, שלא הרגיש טוב, אכל ארוחת ערב מוקדמת. טרף 2 צלחות. אחכ הגיעו שלושת הצוציקים הבררנים – טרפו גם. ואז בעלי הגיע שכאמור לא מת על מרקים. בלע, והתלונן שנשאר כל כך מעט.
וכל זה עוד בלי שהיו לי בטטה ושמיר (שמתי במקום תפוא" חתוך לקוביות וסלרי).
אז תודה לך יקירתי. תמיד משתלמת ( ;"

ליטל : "הכנתי את המרק עשרות פעמים יצא מושלם..ועוד כמה מרקים מכאן..תודה שדרגת לנו את החורף"

הרשם
עדכן
177 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מרק מצוין! תודה ניקי

וגם לא כתוב מתי להוסיף את הגריסים והעדשים… בכל מקרה אשמח לדעת אם אפשר להוסיף תפוח אדמה מגורד וסלרי כי אין לי קישור ובטטה יש מעט

הי. רוצה להכין את המרק לשישי בערב האם אפשר להכין עכשיו או עדיף לחכות למחר? כדי שהגריסים לא יספחו את המים?

שייך להוסיף פטרוזיליה כשאין שמיר?

האם אפשר להוסיף תירס??

חייב עדשים כתומות? יש לי חומות, לשים או לוותר?

היי,ניקי אפשר להשתמש במקום גריסים בחיטה? תודה!