מרק ירקות וגריסים מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק ירקות וגריסים מעולה

מרק ירקות וגריסים מעולה

חיכיתי לחורף הזה, להתענג על צלחת מרק ירקות, אני אוהבת את הסמיכות של המרק ועוד הוספתי גריסים ועכשיו זה הפך לארוחה שלמה. מרק עשיר סמיך משביע, מושלם לכל יום חורפי. תפנקו את עצמכם בכיף.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

בצל גדול חתוך קטן
כף סוכר חום
2 שיני שום
2 גזרים מגורדים גס
3 כפות גריסי פנינה
כף עדשים אדומות
קישוא מגורד
ליטר וחצי מים
בטטה בינונית מגורדת
3 כפות שמיר קצוץ
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לשים בסיר חם 4 כפות שמן להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הסוכר ולטגן עד שכל הסוכר נמס. להוסיף את השום לדקה טיגון ואת שאר הירקות  לערבב כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים.

2. לבשל כ 10 דקות להוסיף תבלינים ולבשל כ 30 דקות. כ 10 דקות לפני הסוף להוסיף את השמיר.

15229 צפיות 115 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק ירקות וגריסים מעולהמרק ירקות וגריסים מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “מרק נדיר!
תודה על ארוחת ערב מופלאה שארגנת לנו!”

תמר : “וואהו!!!
מרק מעולה!!!
הולך לככב אצלינו בחורף!”

דבורה : “יצא מושלם
הרבה זמן לא אכלתי מרק כל כך טעים”

אסתי : “המרק יצא מ ע ו ל ה !!! מנסיון עם מרקים מ ע ו ל י ם אחרים שלך, שילשתי את הכמיות כדי שלא יגמר מהר וכדי שיותר סועדים ייהנו ממנו. תודה”

אדוה: “תודה לך על הכול!!! הכנתי את המרק הזה, קציצות חזה עוף ברוטב שלך, פטריות מוקפצות עם השעועית שלך וגם פירה…הכול יצא אש!!! איך לא הכרתי אותך קודם?!?!?!”

סיגל : “תודה רבה. יצא מצוין! הכנתי עם מקלות לחם ליד. ליקקו את האצבעות.”

דבי : “ניקי היקרה
כל פעם את מדהימה אותי עם מתכונים קלים ומעולים.
הפעם פשוט שברת את השיא.
אין דרך לתאר את המרק הזה כל כך קל להכין אך התוצאה פשוט מדהימה”

מיכל : “קל בטירוף להכנה ופשוט מדהים מדהים מדהים!”

גיטה : “ניקי יקרה, קבלי את המחמאה הכי גדולה שיש )מבני משפחתי הלא אכלנים ובפרט לא מרקי ירקות):
בתחילה התינוק, שלא הרגיש טוב, אכל ארוחת ערב מוקדמת. טרף 2 צלחות. אחכ הגיעו שלושת הצוציקים הבררנים – טרפו גם. ואז בעלי הגיע שכאמור לא מת על מרקים. בלע, והתלונן שנשאר כל כך מעט.
וכל זה עוד בלי שהיו לי בטטה ושמיר (שמתי במקום תפוא” חתוך לקוביות וסלרי).
אז תודה לך יקירתי. תמיד משתלמת ( ;”

ליטל : “הכנתי את המרק עשרות פעמים יצא מושלם..ועוד כמה מרקים מכאן..תודה שדרגת לנו את החורף”

12
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורית

היי ניקי אם אין שמיר?

שני

היי ניקי, מתאים להוסיף אטריות דקות למרק? אם כן, באיזה שלב של ההכנה?
תודה, שני

מיכל

תודה!

מורן מ

מה אפשר במקום סוכר חום? אומנם כבר קיץ אבל בא לי על מרק ☺

מיכל

תודה על המתכון.
אני רוצה להוריד את הקישוא. יש אפשרותל הוסיף תפוח אדמה במקום?

ענת

ניקי הי,
עשיתי את המרק הזה כזה פעמים והוא יצא מדהים!!! כולם אהבו אותו בבית.
הפעם רציתי להוסיף גרונות הודו….האם זה נראה לך אפשרי? ואם כן מתי להוסיף אותן? והאם להרתיח קודם בנפרד? כמה זמן?

תודה מראש