יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק סיני

3 מרץ 2017
(Visited 29,265 times, 1 visits today)
מרק סיני

מרק סיני

אני אוהבת מרקים ואני אפילו מכינה בקיץ אם מתחשק לי. מה שהכי כיף במרק הזה שהוא יכול לשמש כארוחה שלמה המון ירקות טובים. רק שתדעו כרוב במרק זה אחלה של דבר.
בדרך כלל שתי קערות סוגרות את העניין ואני לא צריכה שום דבר נוסף.
תחשבו ירקות והרבה, כרוב, נבטים, פטריות הכל ביחד במרק אחד מתבשל, תדמיינו את הטעימה הראשונית כמה שהיא מלאה. בעצם אחרי מחשבה אולי מספיקה קערה מרק אחת.

מרכיבים:

3 כוסות כרוב קצוץ
2 גזרים
15 פטריות שמפיניון
פלפל אדום גדול
בצל
חצי כוס נבטים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
כפית קורנפלור
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה
2 כפיות גדושות סוכר
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לחתוך את הגזר לפרוסות, את הבצל והפלפל לחתוך לקוביות.

2. לשים בסיר 4 – 5 כפות שמן, להכניס את הירקות ולטגן כמה דקות מיד פעם לבחוש הירקות מזהיבים קלות.

3. לערבב חצי כוס מים וקורנפלור עד שהוא נמס לגמרי ולהוסיף לסיר, לפרוס את הפטריות דק ולהוסיף לירקות יחד עם הרסק, סויה, סוכר והתבלינים.

4. לבשל 45 דקות מכוסה חלקית אש בינונית – נמוכה,  להוסיף את הנבטים לבשל עוד 10 דקות ולבדוק טעמים.

מרק סינימרק סינימרק סיני

גולשים מכינים וממליצים:

הודיה : "הכנתי אתמול ויצא מדהים פשוט חוסל ברגע! תודה תודה! וטיפ קטן אני הוספתי 2 כפות של צי'לי מתוק וזה היה נהדר ממש."

סיגל : "תודה על המתכון! יצא מעולה :)"

רחל : "מעשה שהיה כך היה.
הכנתי את המרק ולפני שטעמתי הייתי צריכה לצאת ובעלי בא לשמור על הילדים.
תנחשי מה ראיתי כשחזרתי? נכון… את קרקעית הסיר.
הוא טוען שזה היה מדהים.. לך תוכיח."

אלינה : "שתדעי שאני מבשלת כמעט רק מהמתכונים שלך !
המתכונים שלך מעולים !
את אלופה -המרק יצא טעים בטירוף !"

יעל : "מרק פשוט מדהים! מאוד נהננו, מקורי וטעים."

הרשם
עדכן
60 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מרק נהדר וסלחני: הוספתי בטעות את כל הירקות בהתחלה , לא לפי ההוראות ויצא מצוין
תבורכי ניקי. מתענגת על המרק הטעים

מה במקום אבקת מרק?

חזרתי לעדכן. המרק טעים מאוד, וצבעוני. מזמן לא אכלתי מרק כל כך טעים וקל להכנה.

אוקי, ראיתי עכשיו שכתבת למישהי שמוסיפים בשלב 2.

הי ניקי, באיזה שלב מוסיפים את הכרוב?

אם אין קורנפלור?

אפשר לוותר על הקורנפלור?