מרק בשר לקוסקוס
שומעים את הגשם בחוץ ? יצאתי החוצה ראיתי את העננים השחורים שהתקבצו להם יחדיו ואמרתי לעצמי שזה הזמן למרק עם הרבה בשר ולא רק יש ירקות ובשפע והכל בגלל שרציתי להגיש את המרק עם קוסקוס ורציתי שהכל יהיה בנדיבות.
שהקוסקוס יקבל את כל הטעמים של הבשר והירקות, הבשר רך ונימוח הטעמים חזקים לשים מנה נדיבה על הקוסקוס לראות איך הקוסקוס סופג את המרק ריחות טובים באוויר גשם בחוץ ובפנים חם ונעים עם מרק בשר לקוסקוס.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר צלי כתף לבישול ארוך חתוך לקוביות בינוניות
200 ג' דלעת חתוכה לקוביות / 3 פלפלים אדומים
בצל גדול חתוך לקוביות
בטטה חתוכה לקוביות
4 – 5 תפוח אדמה ירושלמי / 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 ליטר מים
2 קישואים חתוכים לקוביות
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
שלושת רבעי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר יחסית גדול עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את נתחי הבשר מכל הכיוונים, להוסיף את הבצל לטגן כשתי דקות להוסיף רסק, תבלינים, מים ולבשל כשעתיים מכוסה על אש בינונית.
2. להוסיף את הירקות להמשיך לבשל מכוסה אבל להשאיר פתח קטן עוד כשעה וחצי.
3. בגלל שמדובר בבישול ארוך חלק מהנוזלים קצת מתאדים אם צריך להוסיף מים.
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : " ניקי חייבת לספר שחגגנו היום יום הולדת לבן עם המון אורחים, הכנתי את המרק הנפלא הזה, ובעצמי הייתי בהלם מכמות המחמאות, אז תודה רבה רבה"