מרק בטטה וגזר כתום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בטטה וגזר כתום

מרק בטטה וגזר כתום

איזה כיף לאכול מרק חם בחורף, גשם בחוץ סערה משתוללת על האש סיר מרק חם יש ריח טוב במטבח. מידי פעם בקטנה אני טועמת את המרק כי אני לא יכולה להתאפק.
מרק בטטה קרמי עשיר ולא שכחתי את הגזר כמובן, הקערה הראשונה מתחסלת במהירות ואני הולכת לקחת לי עוד מנה. בחיי שהחיים טובים וטעימים במיוחד כשיש לך מרק בהישג יד.

4 מנות

מרכיבים:

3 בטטות
3 גזרים
דלורית אחת קטנה
2 בצלים בינוניים
כף עדשים אדומות
250 מ”ל שמנת לבישול
2 שיני שום
מעט כורכום
קורט קינמון
קצת יותר מליטר וחצי מים
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את הבצל והשום לקוביות קטנות, לשים בסיר כ 4 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן תוך כדי ערבוב תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כשתי דקות.

2. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות.

*4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון  להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת לבשל שתי דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, את השמנת אפשר להחליף בקרם קוקוס ואז המרק יקבל טעם עדין של קוקוס, אפשר להכין את המרק בלעדיה,  במקום הדלורית אפשר להוסיף עוד 2 גזרים.
המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום.

32046 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בטטה וגזר כתוםמרק בטטה וגזר כתוםמרק בטטה וגזר כתום

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “מרק מעולה! תודה רבה”

דורית : “היי ניקי, יש בעייה מאוד גדולה עם המרק. הכנתי אותו אתמול והוא טעים בטירוף עד שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו!”

עידית : “בסוף הכנתי עם העדשים ואפילו טיפה יותר מכף, מתענגת על כל ביס והארומה העדינה של הקינמון מושלמת!”

קרן : “המרק טעים ברמות תודה רבה!!!!”

עינת : “מרק מעולה לפתוח את החורף….
פשוט תענוג!”

בת שבע : “המרק הזה בטעם גן עדן! טעם מעודנדן עם שובל קינמון עדין. הילדים ביקשו עוד ועוד ועוד!”

יזהר : “שמעי…אני לא יודע מאיפה להתחיל, כבר שנים שאני מוריד מתכונים כשאת ברירת המחדל. בחיפוש שם מתכון מכל סוג , תמיד תתווסף המילה ניקי בסופו. עד כה לא נפלתי בכלום. הכל, ממש כל מה שניסיתי יצא מעולה, אבל המרק הזה, הכתום, זה משהו..!:) תודה מקרב לב!”


70
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

היי ניקי, אין לי עדשים אדומות מה אפשר במקום? קוואקר הולך? או משהו אחר?

לאה

היי ניקי, אני לא שמה אבקת מרק ושמנת. כדאי להוסיף ירק כלשהו? סלרי/ שמיר או פטרוזיליה?

סול

היי ניקי
במה אפשר להחליף את אבקת המרק??

אושרית

הי ניקי
יש לי בטטה אחת…
מה להוסיף כדי שיצא לי סמיך?

מיכלר

אופפפ בטעות שמתי את השמנת מתחילת הבישול עם המים. כמה נזק זה?

הילה עבודי

היי ניקי נתקעתי בלי דלורית ….אפשר לאלתר בלי?

מכורה קשות

סיון

הי ניקי,
תודה רבה על מתכונים נפלאים!
אם מכינים את המרק בלי השמנת יום מראש, צריך להכניס למקרר?