מרק בטטה וגזר כתום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק בטטה וגזר כתום

אני מוצאת את עצמי הרבה במטבח ובזמן האחרון אני מכינה מרקים, בחורף אני ומרקים זה רומן נפלא.
אני רוצה להראות לכם איך בכמה דקות הכנה אני מכינה מרק בטטה קל וטעים במיוחד. הוספתי משהו שאני בדרך כלל לא מוסיפה למרק כתום וזה הוסיף את הנגיעה הקטנה למרק מושלם.
רוצים לקבל מחמאות ? רוצים להכין מרק נהדר למשפחה ? אין כמו מרק בטטה סמיך עשיר ומפנק. צבע נפלא עם טעם נהדר. עכשיו רק חסר הגשם וזה מושלם.

4 מנות

מרכיבים:

3 בטטות
3 גזרים
200 ג’ דלעת
2 בצלים בינוניים
כף עדשים אדומות
250 מ”ל שמנת לבישול
2 שיני שום
מעט כורכום
קורט קינמון
קצת יותר מליטר וחצי מים
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל והשום לקוביות קטנות, לשים בסיר כ 4 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן תוך כדי ערבוב תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כשתי דקות.

2. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות.

*4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון  להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת לבשל שתי דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

Sweet potato soup and carrots

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, את השמנת אפשר להחליף בקרם קוקוס ואז המרק יקבל טעם עדין של קוקוס, אפשר להכין את המרק בלעדיה,  במקום הדלעת אפשר להוסיף עוד 2 גזרים.
המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום.

119989 צפיות 62 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק על טהרת הצבע הכתום. הירקות והפירות מתחלקים ל5 קבוצות צבע ולכל אחת מהקבוצות יש את הכוח הייחודי שלה. קבוצת הצבע הכתום, שאת מיטב חבריה אנחנו פוגשים במרק הזה- דלעת, גזר, בטטות, עדשים כתומות, מתהדרת בחומרי צבע ייחודיים הנקראים קרוטנואידים ולהם הכוח לשמור על מערכת החיסון שלנו ולהילחם בסרטן.
בכל הסיר כ1200 קלוריות, בהנחה שאנחנו מחלקים את כל הכמות ל4 מנות, בכל מנה כ300 קלוריות. המרק הזה נחשב מרק עשיר ומזין, בזכות הבטטות והשמנת לבישול שתורמות לקלוריות. קערה אחת ממנו יכולה להיחשב כמנת הפחמימה בארוחה, אם תרצו להגדיל את הארוחה ולהשלים גם חלבון, אפשר להוסיף לידו נתח דג וסלט.

מרק בטטה וגזר כתוםמרק בטטה וגזר כתום

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “מרק מעולה! תודה רבה”

דורית : “היי ניקי, יש בעייה מאוד גדולה עם המרק. הכנתי אותו אתמול והוא טעים בטירוף עד שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו!”

עידית : “בסוף הכנתי עם העדשים ואפילו טיפה יותר מכף, מתענגת על כל ביס והארומה העדינה של הקינמון מושלמת!”

קרן : “המרק טעים ברמות תודה רבה!!!!”

עינת : “מרק מעולה לפתוח את החורף….
פשוט תענוג!”

בת שבע : “המרק הזה בטעם גן עדן! טעם מעודנדן עם שובל קינמון עדין. הילדים ביקשו עוד ועוד ועוד!”

יזהר : “שמעי…אני לא יודע מאיפה להתחיל, כבר שנים שאני מוריד מתכונים כשאת ברירת המחדל. בחיפוש שם מתכון מכל סוג , תמיד תתווסף המילה ניקי בסופו. עד כה לא נפלתי בכלום. הכל, ממש כל מה שניסיתי יצא מעולה, אבל המרק הזה, הכתום, זה משהו..!:) תודה מקרב לב!”

176
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה

ניקי
האם אפשר להוסיף קצת כוסברה קצוצה ?

יסמין

ניקי, נשמע מעולה. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

עידית

היי ניקי כתבת להוסיף את שאר המצרכים אז הוספתי גם את השמנת. רצוי לציין “מלבד השמנת”

טלי

הי ניקי! אפשר להקפיא את המרק?

נינה

מה ניתן לשים במקום שמנת לטבעונים?

1 9 10 11