מרק בטטה וגזר כתום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בטטה וגזר כתום

מרק בטטה וגזר כתום

איזה כיף לאכול מרק חם בחורף, גשם בחוץ סערה משתוללת על האש סיר מרק חם יש ריח טוב במטבח. מידי פעם בקטנה אני טועמת את המרק כי אני לא יכולה להתאפק.
מרק בטטה קרמי עשיר ולא שכחתי את הגזר כמובן, הקערה הראשונה מתחסלת במהירות ואני הולכת לקחת לי עוד מנה. בחיי שהחיים טובים וטעימים במיוחד כשיש לך מרק בהישג יד.

4 מנות

מרכיבים:

3 בטטות
3 גזרים
דלורית אחת קטנה
2 בצלים בינוניים
כף עדשים אדומות
250 מ”ל שמנת לבישול
2 שיני שום
מעט כורכום
קורט קינמון
קצת יותר מליטר וחצי מים
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל והשום לקוביות קטנות, לשים בסיר כ 4 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן תוך כדי ערבוב תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כשתי דקות.

2. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים.

3. להרתיח להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות.

*4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון  להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת לבשל שתי דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, את השמנת אפשר להחליף בקרם קוקוס ואז המרק יקבל טעם עדין של קוקוס, אפשר להכין את המרק בלעדיה,  במקום הדלורית אפשר להוסיף עוד 2 גזרים.
המרק נשמר במקרר מספר ימים. מרק מעולה קל וטעים מומלץ בחום.

16252 צפיות 41 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק בטטה וגזר כתוםמרק בטטה וגזר כתוםמרק בטטה וגזר כתום

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “מרק מעולה! תודה רבה”

דורית : “היי ניקי, יש בעייה מאוד גדולה עם המרק. הכנתי אותו אתמול והוא טעים בטירוף עד שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו!”

עידית : “בסוף הכנתי עם העדשים ואפילו טיפה יותר מכף, מתענגת על כל ביס והארומה העדינה של הקינמון מושלמת!”

קרן : “המרק טעים ברמות תודה רבה!!!!”

עינת : “מרק מעולה לפתוח את החורף….
פשוט תענוג!”

בת שבע : “המרק הזה בטעם גן עדן! טעם מעודנדן עם שובל קינמון עדין. הילדים ביקשו עוד ועוד ועוד!”

יזהר : “שמעי…אני לא יודע מאיפה להתחיל, כבר שנים שאני מוריד מתכונים כשאת ברירת המחדל. בחיפוש שם מתכון מכל סוג , תמיד תתווסף המילה ניקי בסופו. עד כה לא נפלתי בכלום. הכל, ממש כל מה שניסיתי יצא מעולה, אבל המרק הזה, הכתום, זה משהו..!:) תודה מקרב לב!”

22
תגובות

  הרשם  
עדכן
פנינה

הי שנה טובה וגמר חתימה טובה
מכינה את המרק הזה כל פעם והוא להיט אצלנו’הפעם הכנתי אותו ויצא לי דליל מדי
והכנתי בדיוק. ..
יש מה לעשות?
תודה מקרב לב
ותודה על כל המתכונים המעולים
ו

שני

תודה רבה
אפשר לבשל ולהכין את המרק היום ומחר כשאגיש אותו, לחמם ולהוסיף השמנת?

שני

אפשר לשים שמנת להקצפה במקום שמנת לבישול?
וגם, אם אין דלורית, אפשר גזר במקום? אם כן, כמה? תודה!