

מרק עדשים ירוקות וגריסים
זה אחד המרקים הכי שווים שיש לי, ירקות, עדשים גריסים הכל ביחד במרק אחד, סיר מלא בכל טוב כמה שאני אוהבת מרקים סמיכים ועשירים מבחינתי זאת ארוחה שלמה ואני לא מוסיפה כלום ליד מקסימום עוד קערית מרק.
מה שיפה במרק הזה שהכל נכנס לסיר ביחד אחרי שעה יש לי מרק להגיש לשולחן ואפילו לא עבדתי קשה מידי. הריחות הנהדרים שיש במטבח כשהסיר על האש להתאהב במרק מושלם והוא אחד המרקים הכי המבוקשים בחורף באתר.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות להשרות כחצי שעה במים רותחים
חצי כוס גריסי פנינה
בצל
2 ליטר מים
2 גזרים
3 שיני שום
כפית שום כתוש
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד שהוא מזהיב קלות, את השום לחתוך לפרוסות / קוביות ולהוסיף לבצל לעוד דקת טיגון.
2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל, להוסיף את העדשים והגריסים לערבב כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים.
3. לבשל כשעה על אש בינונית מידי פעם לערבב.
גולשים מכינים וממליצים:
שירלי : “הכנתי לי ולבעלי. הריח הציף את הבית, ואפילו הילדים שלי שלא אוכלים כלום כמעט, חיסלו צלחת בליווי הקרוטונים המטריפים שלך”
אושרה : “מרק טעים מאוד!! והכי חשוב פשוט וקל להכנה”
המרק טעים מאוד
נהנית מהמתכונים שלך
שעוזרים מאוד. תודה
המרק טעים מאוד
נהנת מהמתכונים
שלך. תודה
האם אפשר להשתמש גם עם עדשים כתומים במקום עדשים ירוקים? תודה מראש על התשובה
הי ניקי!
אפשר במקום גריסי פנינה להשתמש בחיטה מושרת?
תודה ושבת שלום!
מוצלח במיוחד!!! תודה
היי ניקי הכנתי אתמול ויצא מעולה. תודה
מתאים להוסיף קישוא ותפו”א?