מרק עדשים ירוקות וגריסים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק עדשים ירוקות וגריסים

זה אחד המרקים הכי שווים שיש לי, ירקות, עדשים גריסים הכל ביחד במרק אחד, סיר מלא בכל טוב כמה שאני אוהבת מרקים סמיכים ועשירים מבחינתי זאת ארוחה שלמה ואני לא מוסיפה כלום ליד מקסימום עוד קערית מרק.
מה שיפה במרק הזה שהכל נכנס לסיר ביחד אחרי שעה יש לי מרק להגיש לשולחן ואפילו לא עבדתי קשה מידי. הריחות הנהדרים שיש במטבח כשהסיר על האש להתאהב במרק מושלם והוא אחד המרקים הכי המבוקשים בחורף באתר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות להשרות כחצי שעה במים רותחים
חצי כוס גריסי פנינה
בצל
2 ליטר מים
2 גזרים
3 שיני שום
כפית שום כתוש
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד שהוא מזהיב קלות, את השום לחתוך לפרוסות / קוביות ולהוסיף לבצל לעוד דקת טיגון.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל, להוסיף את העדשים והגריסים לערבב כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים.

3. לבשל כשעה על אש בינונית מידי פעם לערבב.

Lentil Barley Soup

42868 צפיות 61 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ירוקות וגריסיםמרק עדשים ירוקות וגריסיםמרק עדשים ירוקות וגריסים

גולשים מכינים וממליצים:

שירלי : “הכנתי לי ולבעלי. הריח הציף את הבית, ואפילו הילדים שלי שלא אוכלים כלום כמעט, חיסלו צלחת בליווי הקרוטונים המטריפים שלך”

אושרה : “מרק טעים מאוד!! והכי חשוב פשוט וקל להכנה”

101
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירן

היי ניקי, אפשרי להכניס בשר למרק הזה? אם כן, איזה? (החבר’ה שלי אוהבים בשר בכל דבר…)

מיכל

הכנתי ויצא מאד טעים. כל המשפחה נהנתה (לא קורה הרבה) תודה על עוד מתכון מנצח.

גילת

הי ניקי,
אם אני רוצה לוותר על אבקת המרק, זה יפגע משמעותית בטעם?
מה במקום? כמה מלח?
תודה,
גילת

עופרי

תודה. מרק טעים. אצלינו אוכלים מרק גם בקיץ. מפעילים מזגן.

עופרי

הי ניקי, למרק גם 3 שיני שום פרוס וגם כפית שום כתוש?

שירה

מרק פשוט טעים, החלפתי את הגריסים בעדשים כתומות, והוספתי תפוח אדמה חתוך קטן. מעדן!

רחל ניר

המרק טעים מאוד
תודה