מרק עדשים ירוקות וגריסים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק עדשים ירוקות וגריסים

זה אחד המרקים הכי שווים שיש לי, ירקות, עדשים גריסים הכל ביחד במרק אחד, סיר מלא בכל טוב כמה שאני אוהבת מרקים סמיכים ועשירים מבחינתי זאת ארוחה שלמה ואני לא מוסיפה כלום ליד מקסימום עוד קערית מרק.
מה שיפה במרק הזה שהכל נכנס לסיר ביחד אחרי שעה יש לי מרק להגיש לשולחן ואפילו לא עבדתי קשה מידי. הריחות הנהדרים שיש במטבח כשהסיר על האש להתאהב במרק מושלם והוא אחד המרקים הכי המבוקשים בחורף באתר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות להשרות כחצי שעה במים רותחים
חצי כוס גריסי פנינה
בצל
2 ליטר מים
2 גזרים
3 שיני שום
כפית שום כתוש
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד שהוא מזהיב קלות, את השום לחתוך לפרוסות / קוביות ולהוסיף לבצל לעוד דקת טיגון.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל, להוסיף את העדשים והגריסים לערבב כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים.

3. לבשל כשעה על אש בינונית מידי פעם לערבב.

Lentil Barley Soup

65522 צפיות 52 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ירוקות וגריסיםמרק עדשים ירוקות וגריסיםמרק עדשים ירוקות וגריסים

גולשים מכינים וממליצים:

שירלי : “הכנתי לי ולבעלי. הריח הציף את הבית, ואפילו הילדים שלי שלא אוכלים כלום כמעט, חיסלו צלחת בליווי הקרוטונים המטריפים שלך”

אושרה : “מרק טעים מאוד!! והכי חשוב פשוט וקל להכנה”

139
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

היי ניקי
אני משתמשת בלי סוף במתכונים שלך, וכולם מתענגים על האוכל!!
במרק הזה רצי י להחליף את גריסי הפנינה בעדשים כתומים.
מה הכמות האם להשרות והאם להוסיף אותם רק לקראת סוף הבישול או מהתחלה?

רחלי

חזרתי כדי לעדכן..
ובכן..
הצלחה מסחררת!!
אפילו אני לא האמנתי כשביקשו עוד מנה ועוד אחת… עד שלא נשאר מרק..
תודה לך!!! תבורכי!!⁦❤️⁩

מלי

הי ניקי, אפשר לוותר על הכורכום?

אמליה

מרק טעים מאוד , וקל להכנה תודה רבה!

עינת

היי ניקי

רציתי לציין שיצא טעים מאוד .

תודה לך.

מלי

גם את הגריסים יש להשרות?

מירי

הי,
אפשר להחליף את העדשים הירוקות באפונה יבשה?