מרק עגבניות מושלם
מרק שעושים מלחם יכול להיות דבר כזה ? יום ראשון זה בדרך כלל יום של שאריות דברים שנשארים בשבת לא רוצים לזרוק אבל צריך לעשות משהו.
אז נשאר לי לחם ובחורף אין יותר טוב ממרק חם.
הדבר היפה שאפילו לא מרגישים שיש בפנים לחם זה נותן מרקם נהדר וכיף לראות את הסיר מתרוקן ואף אחד לא יודע שבעצם יש בפנים לחם.
אם שואלים אותי מה עשיתי שהמרק יצא כל כך טעים אני אומרת שעשיתי את זה בהמון אהבה, לא צריך לגלות את כל הסודות 🙂
4 מנות
מרכיבים:
8 עגבניות בגודל בינוני
בצל גדול חתוך
3 שיני שום
בטטה גדולה
4 פרוסות לחם
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כפית גדושה סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות ולסנן.
.2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים לטגן עד שהם מתחילים להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר תוך ערבוב.
3. לקלף את העגבניות לחתוך קטן ולהוסיף לבצל, לבשל כדקה, לחתוך את הבטטה לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר יחד המים מים, רסק עגבניות, סוכר ותבלינים, לבשל 20 דקות על אש בינונית, לחתוך את הלחם לקוביות ולהוסיף לסיר, לבשל 15 דקות לוודא שהבטטה רכה.
4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון להחזיר לסיר לבשל כשתי דקות ולבדוק טעמים.
הוגש עם לחמניות פיצה חמות
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש, רוצים להוסיף פיקנטיות ? חצי פלפל חריף קטן, מאוד מתאים לשאריות לחם שאף אחד לא רוצה לאכול, אפשר להכין בלי הלחם.