יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לא זורקים לחם מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק עגבניות מושלם

18 נובמבר 2018
(Visited 56,703 times, 4 visits today)
מרק עגבניות מושלם

מרק עגבניות מושלם

מרק שעושים מלחם יכול להיות דבר כזה ? יום ראשון זה בדרך כלל יום של שאריות דברים שנשארים בשבת לא רוצים לזרוק אבל צריך לעשות משהו.
אז נשאר לי לחם ובחורף אין יותר טוב ממרק חם.
הדבר היפה שאפילו לא מרגישים שיש בפנים לחם זה נותן מרקם נהדר וכיף לראות את הסיר מתרוקן ואף אחד לא יודע שבעצם יש בפנים לחם.
אם שואלים אותי מה עשיתי שהמרק יצא כל כך טעים  אני אומרת שעשיתי את זה בהמון אהבה, לא צריך לגלות את כל הסודות 🙂

4 מנות

מרכיבים:

8 עגבניות בגודל בינוני
בצל גדול חתוך
3 שיני שום
בטטה גדולה
4 פרוסות לחם
ליטר וחצי מים
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כפית גדושה סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות ולסנן.

.2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים לטגן עד שהם מתחילים להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר תוך ערבוב.

3. לקלף את העגבניות לחתוך קטן ולהוסיף לבצל, לבשל כדקה, לחתוך את הבטטה לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר יחד המים מים, רסק עגבניות, סוכר ותבלינים, לבשל 20 דקות על אש בינונית, לחתוך את הלחם לקוביות ולהוסיף לסיר, לבשל 15 דקות לוודא שהבטטה רכה.

4. להעביר את המרק למעבד מזון ולטחון  להחזיר לסיר לבשל כשתי דקות ולבדוק טעמים.

הוגש עם לחמניות פיצה חמות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש, רוצים להוסיף פיקנטיות ? חצי פלפל חריף קטן, מאוד מתאים לשאריות לחם שאף אחד לא רוצה לאכול, אפשר להכין בלי הלחם.

מרק עגבניות עם לחםמרק עגבניות עם לחם

הרשם
עדכן
36 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות