מרק עדשים ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים ואורז

מרק עדשים ואורז

מתכון למרק קטיפתי עם טעמים נהדרים, מרק בדיוק כמו שאמא מכינה ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. המרק הזה ממלא את הבטן שתי קערות ולא צריך יותר לאכול כלום.

5 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
כרישה
3/4 כוס עדשים כתומות
2 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום
3 כפות אורז
150 ג’ דלעת / שני גזרים
2 ליטר מים
כפית סוכר
1/3 כפית כמון
1/3 כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל והכרישה (החלק הלבן) לקוביות קטנות, לשים בסיר 3 כפות שמן ולטגן את הבצל והכרישה עד שמתחיל להזהיב, תוך כדי לחתוך את השום ולהוסיף לטיגון לעוד שתי דקות, תהנו מהריח הוא נהדר.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם העדשים לתת ערבוב קל, להוסיף את המים, רסק, סוכר והתבלינים.

3. להנמיך את האש לבינונית בעבוע עדין לבשל 30 דקות, להוסיף את האורז ולבשל עוד 20 דקות.

21188 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיון

היי ניקי
אפשר להוסיף סלרי?

עידנאור

אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי כרישה ויש לי ארטישוק ירושלמי. האם אפשר להחליף את הכרישה בארטישוק? האם זה מתאים למתכון?

אני חייב לציין שהכנתי את המרק בגרסתו השניה והוא פשוט נטרף 🙂

יום טוב שיהיה לך 🙂

SARA

טעים!
אפילו שבאמצע ההכנה גיליתי שנגמרו העדשים
אמרתי לבעלי שזה “מרק עדשים ואורז” בלי עדשים 🙂
אלפי תודות על כל המתכונים המעולים.

מיכלר

המרק נעשה במחבת?