מרק רגל
איזה כיף של מרק, העצמות נותנות טעם נהדר למרק והתפוחי אדמה משלימים את הטעם הנהדר של המרק. זאת בעצם ארוחה שלמה טעימה ומשביעה, שתי צלחות ולא צריך יותר כלום.
אתם יודעים שזה מסוג המתכונים שהילדים שלי מריחים את הריח בחדר המדרגות והם ישר יודעים מה אני מבשלת. מרק מושלם לחורף משביע טעים וממלא את הבטן.
מרכיבים:
קילו עצמות רגל
3 בצלים חתוכים לקוביות
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 עגבניות מגורדות
2 ליטר מים
2 שיני שום
כף קמח
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מרוקאית שטוחה
כפית שטוחה כמון
כף שטוחה חוואיג'
2 כפות גדושות א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להכניס את עצמות הרגל ולבשל שעה, לוודא שהעצמות מכוסות במים כל הזמן, לסנן.
2. לקצוץ את הבצל, לפרוס את השום, לשים בסיר 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן כמה דקות על אש נמוכה לערבב מידי פעם, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שהכל מזהיב.
3. להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס לגמרי.
4. להוסיף את עצמות הרגל תבלינים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ובסוף את המים, להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולבשל כשעה.
5. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לסיר ולבשל חצי שעה, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לסיר לבשל עוד חצי שעה.
מעולה!
גולשים מכינים וממליצים:
ריקי : "המתכונים שלך כולם מדהימים, אבל המתכון הזה לטעמי – מלך המתכונים.
ירדתי לקצב במיוחד לקנות רגל פרוסה.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, וזה מטריף.
ממש מנת שף!
וגם מזין מאד.
אפילו בעלי, שלא כל כך אוהב דברים חדשים, אכל שתי צלחות בהנאה רבה.
תודה רבה!
לא לשנות כלום מהמתכון!!!!!!!"