מרק תירס סמיך

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק תירס סמיך

מרק תירס סמיך

גשום וקר ובימים כאלה אני חייבת להכין מרק ובא לי להכין מרק תירס.
אני אוהבת את המרק הזה, הסמיכות הנהדרת, נגיעות הגזר וכמובן איך אפשר לשכוח את השום. תכינו את המרק בעצם תחשבו להכפיל כמויות ואז תכינו.
מרק נהדר ליום חורפי קר וגשום.

3 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
3 שיני שום
2 גזרים גדולים
2 כוסות תירס קצת יותר
5 כוסות מים
250 מ”ל שמנת לבישול
כף רוטב סויה
כפית סוכר
40 ג’ קורנפלור (2 כפות מלאות)
40 ג’ גבינת קשקבל
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. לשים בסיר 4 כפות שמן לחתוך את הבצל להוסיף לסיר ולטגן כשתי דקות, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

2. לגרד את הגזר גס בחורים הגדולים להוסיף לבצל לטיגון קצר, להוסיף את הסויה והתירס, לערבב כוס מים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס ולהוסיף לסיר יחד עם המים ולתבל.

3. להרתיח להנמיך את האש לבשל כ 25 דקות לטחון את המרק להשאיר חתיכות קטנטנות, לבשל עוד 10 דקות להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים (רק לבדוק לא לסיים הכל)

4. לחלק לקעריות מרק ולפזר את הקשקבל.

הוגש עם לביבות ירק

כדאי לדעת ש…
מי שאוהב שהתירס מורגש יותר שיטחן חצי מכמות התירס ואת השאר להוסיף כמו שזה לסיר. קופסאות שימורים להוסיף קופסת תירס 550 ג’ משקל נטו 335 ג’ תירס, וארבע כוסות מים במקום חמש + המים שבתוך הקופסא.
אני לא ממליצה לוותר על הטחינה של המרק. במקום הגזר אפשר לשים בטטה, במקום קורנפלור אפשר לשים קמח, את הקשקבל אפשר להחליף בגבינה צהובה. המרק יותר סמיך כשטוחנים הכל. אפשר להכין בלי השמנת.

8949 צפיות 37 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ציבי : “היי ניקי, הכנתי את המרק ופשוט התענגנו על כל כף, תודה על האתר המהמם”

אסתי : “המרק אליפות, תודה!
ניסינו והתאהבנו!!!”


25
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלונה

שמתי לב שבהרבה מתכונים יש תבלינים ברשימת המרכיבים אבל הם נשכחים בשלבי ההכנה…. למי שהיא לא בשלנית זה בעייתי….

מירב

הי ניקי האם חייב שמנת? אני רוצה שיהיה פרווה. מה אפשר במקום?
תודה על תשובתך

נתלי

בדרך לעוד ארוחה בחסות המתכונים שלך 🙂
כמה שמנת צריך לשים? תודה

נטלי

חייבים אבקת מרק?