יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק עגבניות מעגבניות טריות

24 ינואר 2017
(Visited 11,569 times, 3 visits today)
מרק עגבניות מעגבניות טריות

מרק עגבניות מעגבניות טריות

אם ישאלו אותי מה שאני הכי אוהבת אין ספק שזה מרק עגבניות, אני אוהבת הרבה מרקים אבל למרק הזה יש לי חיבה מיוחדת זיכרונות מסבתא שהייתה מכינה לי את המרק הזה כשהייתי חוזרת מבית הספר.
אין כמו מרק עגבניות מוקרם אני מסוגלת לחסל סיר שלם של מרוב שהמרק הזה טעים. אני אוהבת לפזר קוביות גבינת מלוחה מעל עם קרוטונים ואיזה כיף לאכול את המרק הזה. הבעיה שצלחת אחת לא מספיקה…

3 – 4

מרכיבים:

בצל גדול
כרישה
בטטה
2 שיני שום
קילו עגבניות יפות
כפית סוכר
ליטר וחצי מים
250 מ”ל שמנת לבישול
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופציה להגשה:
3 כפות בזיליקום קצוץ
50 ג’ גבינת עיזים חתוכה לקוביות קטנות
קרוטונים

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.

2. בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, לחתוך את הבצלים – כרישה לקוביות לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות, לגרד את השום ולהוסיף ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

3. לחתוך גס את הבטטה, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים כולל הבטטה. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.

4. לטחון את המרק במעבד מזון, אני אוהבת לטחון גס שישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.

5. אפשר לפזר בזיליקום וגבינה בולגרית מעל או קרוטונים מה שאוהבים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת.

מרק עגבניות מעגבניות טריותמרק עגבניות מעגבניות טריות

הרשם
עדכן
8 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם ניתן להשתמש בשומר במקום כרישה? הכוונה לפעקת, או באיזה מרקים ניתן או סלטים או בישולים את ממליצה להכניס פקעת שומר > זאת העונה

מה עם תיבול?
מל”פ, א.מרק, כורכום…

כמה ואיזה תיבול?
אבקת מרק, מל”פ, כורכום…

לאן נעלמה רשימת המצרכים?