יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק עגבניות מעגבניות טריות

24 ינואר 2017
(Visited 14,101 times, 1 visits today)
מרק עגבניות מעגבניות טריות

מרק עגבניות מעגבניות טריות

אם ישאלו אותי מה שאני הכי אוהבת אין ספק שזה מרק עגבניות, אני אוהבת הרבה מרקים אבל למרק הזה יש לי חיבה מיוחדת זיכרונות מסבתא שהייתה מכינה לי את המרק הזה כשהייתי חוזרת מבית הספר.
אין כמו מרק עגבניות מוקרם אני מסוגלת לחסל סיר שלם של מרוב שהמרק הזה טעים. אני אוהבת לפזר קוביות גבינת מלוחה מעל עם קרוטונים ואיזה כיף לאכול את המרק הזה. הבעיה שצלחת אחת לא מספיקה…

3 – 4

מרכיבים:

בצל גדול
כרישה
בטטה
2 שיני שום
קילו עגבניות יפות
כפית סוכר
ליטר וחצי מים
250 מ"ל שמנת לבישול
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופציה להגשה:
3 כפות בזיליקום קצוץ
50 ג' גבינת עיזים חתוכה לקוביות קטנות
קרוטונים

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

הכנות:

1. למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.

2. בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, לחתוך את הבצלים – כרישה לקוביות לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות, לגרד את השום ולהוסיף ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

3. לחתוך גס את הבטטה, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים כולל הבטטה. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.

4. לטחון את המרק במעבד מזון, אני אוהבת לטחון גס שישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.

5. אפשר לפזר בזיליקום וגבינה בולגרית מעל או קרוטונים מה שאוהבים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת.

מרק עגבניות מעגבניות טריותמרק עגבניות מעגבניות טריות

הרשם
עדכן
8 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות