מרק עגבניות מעגבניות טריות
אם ישאלו אותי מה שאני הכי אוהבת אין ספק שזה מרק עגבניות, אני אוהבת הרבה מרקים אבל למרק הזה יש לי חיבה מיוחדת זיכרונות מסבתא שהייתה מכינה לי את המרק הזה כשהייתי חוזרת מבית הספר.
אין כמו מרק עגבניות מוקרם אני מסוגלת לחסל סיר שלם של מרוב שהמרק הזה טעים. אני אוהבת לפזר קוביות גבינת מלוחה מעל עם קרוטונים ואיזה כיף לאכול את המרק הזה. הבעיה שצלחת אחת לא מספיקה…
3 – 4
מרכיבים:
בצל גדול
כרישה
בטטה
2 שיני שום
קילו עגבניות יפות
כפית סוכר
ליטר וחצי מים
250 מ"ל שמנת לבישול
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
אופציה להגשה:
3 כפות בזיליקום קצוץ
50 ג' גבינת עיזים חתוכה לקוביות קטנות
קרוטונים
הכנות:
1. למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.
2. בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, לחתוך את הבצלים – כרישה לקוביות לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות, לגרד את השום ולהוסיף ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
3. לחתוך גס את הבטטה, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים כולל הבטטה. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.
4. לטחון את המרק במעבד מזון, אני אוהבת לטחון גס שישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.
5. אפשר לפזר בזיליקום וגבינה בולגרית מעל או קרוטונים מה שאוהבים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת.