יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק עגבניות מעגבניות טריות

24 ינואר 2017
(Visited 11,874 times, 2 visits today)
מרק עגבניות מעגבניות טריות

מרק עגבניות מעגבניות טריות

אם ישאלו אותי מה שאני הכי אוהבת אין ספק שזה מרק עגבניות, אני אוהבת הרבה מרקים אבל למרק הזה יש לי חיבה מיוחדת זיכרונות מסבתא שהייתה מכינה לי את המרק הזה כשהייתי חוזרת מבית הספר.
אין כמו מרק עגבניות מוקרם אני מסוגלת לחסל סיר שלם של מרוב שהמרק הזה טעים. אני אוהבת לפזר קוביות גבינת מלוחה מעל עם קרוטונים ואיזה כיף לאכול את המרק הזה. הבעיה שצלחת אחת לא מספיקה…

3 – 4

מרכיבים:

בצל גדול
כרישה
בטטה
2 שיני שום
קילו עגבניות יפות
כפית סוכר
ליטר וחצי מים
250 מ"ל שמנת לבישול
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופציה להגשה:
3 כפות בזיליקום קצוץ
50 ג' גבינת עיזים חתוכה לקוביות קטנות
קרוטונים

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.

2. בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, לחתוך את הבצלים – כרישה לקוביות לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות, לגרד את השום ולהוסיף ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

3. לחתוך גס את הבטטה, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים כולל הבטטה. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.

4. לטחון את המרק במעבד מזון, אני אוהבת לטחון גס שישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.

5. אפשר לפזר בזיליקום וגבינה בולגרית מעל או קרוטונים מה שאוהבים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר לוותר על השמנת.

מרק עגבניות מעגבניות טריותמרק עגבניות מעגבניות טריות

הרשם
עדכן
8 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם ניתן להשתמש בשומר במקום כרישה? הכוונה לפעקת, או באיזה מרקים ניתן או סלטים או בישולים את ממליצה להכניס פקעת שומר > זאת העונה

מה עם תיבול?
מל"פ, א.מרק, כורכום…

כמה ואיזה תיבול?
אבקת מרק, מל"פ, כורכום…

לאן נעלמה רשימת המצרכים?