מג’דרה מאורז בסמטי ועדשים ירוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה מאורז בסמטי ועדשים ירוקות

מג'דרה מאורז בסמטי ועדשים ירוקות

אני אוהבת מג’דרה, השילוב של האורז והעדשים זה אחד הדברים הכי טעימים שטעמתי, העדשים זה שדרוג מטורף לאורז ואפילו נחשב בריא.
נסו את הבסמטי מאז שהתחלתי להשתמש בו האורז יוצא נפלא ועם העדשים זה ללקק ת’אצבעות! פשוט מנה נהדרת וקלה להכנה.

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
3/4 כוס עדשים שחורות / ירוקות
3 כוסות מים לבישול האורז
בצל
3 שיני שום
כפית שטוחה כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לשים את העדשים בקערה לכסות במים ולהשרות חצי שעה, למלא סיר קטן עם מים להרתיח להוסיף את העדשים לבשל 10 – 15 דקות ולסנן לשמור את הנוזלים. לשים את האורז בקערה נפרדת לכסות במים להשרות 15 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון הבצל. להוסיף את האורז העדשים ואת המים, לתבל להרתיח לכסות ולהנמיך את האש.

3. לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

4. זוכרים את המים של העדשים ? אפשר להוריד אותה כמות מים ולהוסיף במקום את מי העדשים זה נותן צבע כהה יותר לאורז.

הוגש עם לחמג’ון הכי טעים שיש!

2961 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

6
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני

הולך עם עדשים כתומות?

גיטה

אפשר לעשות עם אורז מלא?

איב

היי ניקי,
חייבים להשרות את האורז? למה?
בסוף הוא יוצא אחד אחד או קצת יותר דייסתי?