יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים תוספות

אורז עם חמוציות ושקדים

20 אוגוסט 2012
אורז עם חמוציות ושקדים

אורז עם חמוציות ושקדים

אורז עם חמוציות ושקדים. אני אוהבת אוהבת מנות קלות שנראות מרשים על השולחן. אני אוהבת שיש הרבה מנות על השולחן וכל אחד מוצא משהו שהוא אוהב.
אורז מה כבר אפשר לשדרג באורז ?  אז שדרגתי ושיניתי ונולדה תוספת מדהימה מלאה הפתעות טעימות.
זה יצא כל כך טעים ויותר מזה. כבר הרבה זמן לא ראיתי תוספת שמתחסלת כל כך מהר. אני לא יודעת אם להתעצבן על עצמי שלא הכנתי מספיק או להיות מרוצה שכל כך אהבו. רוצו להכין שווה כל טעימה

5 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס חמוציות
שליש כוס שבבי שקדים
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שמשקיף, להוסיף את החמוציות שקדים, סילאן ולתבל.

2. להוסיף את האורז ולערבב, להוסיף את המים להרתיח לבדוק טעמים ולהנמיך את האש ולכסות לבשל כ 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות לפתוח ולערבב.

3. לפני ההגשה לעטר בפטרוזיליה.

(Visited 25,870 times, 1 visits today)

אורז עם חמוציות ושקדיםאורז עם חמוציות ושקדים

גולשים מכינים וממליצים:

דניאל : ניקי היי, הכנתי ותוך דקות ספורות הסיר חוסל!! מאוד מאוד טעים!!

שירז: “חזרתי להודות לך מכל הלב על המתכון המוצלח והטעים הזה שהתחסל בחג !!!!”

שרון : “הכנתי את האורז הזה אתמול לארוחת חג בפעם הראשונה ויצא נהדר! קל להכנה מרשים בהגשה וטעים טעים 🙂
בנוסף הכנתי את הכרעיים צלועים בתנור והצלי כתף ללקק את האצבעות. הכל יצא מעולה!
המון תודה על המתכונים הטעימים (ופשוטים להכנה)”

הרשם
עדכן
126 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא לי מעולה! בערב נשמע תגובות. הוספתי קשיו מעט בנוסף לשקדים. תודה ניקי. אלופה! 26.3.2021

היי ניקי, האם אפשר לשים קשיו במקום שקדים?

יצא מעולה וטעים !

היי רציתי לשאול איזה סוג אורז עדיף- םרסי או תאילנדי? והאם יחס האורז והמים דומה בשניהם?
בנוסף, האם ניתן לעשות עם צימוקים במקום חמוציות? ייצא מתוק מדיי? אולי לוותר על הסילאן?

האם אורז בסמטי מתאים?

מנה מנצחת! טעים טעים טעים… תודה על עוד מתכון מעולה

הי ניקי, תודה רבה על המתכון וכל המתכונים הרבים שכ”כ משמשים אותי. אני חוששת שהילדים לא יאכלו מיזה אז חשבתי להפריד- בסיר אחד אורז לבן+סילאן ובסיר אחר בצל, חמוציות וכ’. נראה לך שזה ילך? תודה…